Безплатни лекарства за децатаДа бъде увеличено данъчното облекчение за хора

...
Безплатни лекарства за децатаДа бъде увеличено данъчното облекчение за хора
Коментари Харесай

Диана Ковачева, омбудсман: По-високи облекчения за хората с увреждания

Безплатни медикаменти за децата
Да бъде увеличено данъчното облекчение за хора с увреждания, предлага омбудсманът Диана Ковачева в мнение по бюджета за 2024 година В момента годишните приходи на хората с 50 и с над 50 на 100 понижена продуктивност може да бъдат понижени 7920 лева, като върху тази сума не се заплащат налози. Размерът на облекчението не е обновен от 2008 година
Когато облекчението е въведено минималната заплата е била 220 лева, а за идната година ще бъде 933 лева Затова омбудсманът предлага облекчението да се усилва автоматизирано всяка година посредством специфична формула.

Диана Ковачева предлага да бъдат нараснали и месечните помощи за развъждане на близнаци, както и еднократната помощ при раждане на близнаци. В плана на бюджет е планувано да бъдат увеличени еднократните суми, които дават при раждане на първо, второ и трето дете, само че не и при раждане на близнаци.

Диана Ковачева показва, че лекарствените артикули за лекуване на острите болести при деца в извънболничната помощ не се заплащат от здравната каса, което слага деца, най-много от уязвими групи, родителите на които не разполагат с нужните за пазаруването им средства, в риск и неспособност детето им да организира предписаното му лекуване. Затова омбудсманът упорства медикаментите да бъдат поети от здравната каса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР