Безплатни изследвания за Хепатит С в университетската болница Царица Йоанна

...
Безплатни изследвания за Хепатит С в университетската болница Царица Йоанна
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за Хепатит С в София

Безплатни проучвания за Хепатит С в университетската болница " Царица Йоанна " в София. Много от българите не знаят, че са инфектирани с вируса и задачата на скрининга е те да получат лекуване. Здравните организации по света се стремят този вирус да бъде погубен до 2030 година

Вероятно към 90 000 българи живеят с вируса на Хепатит С и даже не подозират за това. Рисковият контингент са хората, на които им е преливана кръв преди 1992 година Тогава не са били публикувани тестванията, които се употребяват през днешния ден в болничните лаборатории.
доктор Йордан Генов - гастроентеролог в УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “: Хепатит С спря да бъде рискова болест, може да бъде излекувана за къс интервал от време с лекарства, които не дават странични дейности и са с успеваемост сред 95 и 99%.
В университетската болница " Царица Йоанна " оферират безвъзмездни проучвания за Хепатит С.
доктор Евгения Пирьова - гастроентеролог в УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “: То е доста просто - взима се венозна кръв и доста бързо ви дават резултат дали сте позитивен или негативен за антитела към този хепатит.
Хепатит С е заболяване, което се предава главно посредством инфектирана кръв, в това число от използвана игла за татуировка или пиърсинг. В продължение на години пациентите може даже да не подозират за вируса, тъй като признаците са съвсем незабележими. Лесната отмалялост е един от тях.
доктор Йордан Генов - гастроентеролог в УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “: Тези хора, които носят вируса на Хепатит С, стават малко по-разсеяни, малко по-трудно се оправят с умствени задания, работят малко по-зле от сътрудниците си, изключително когато би трябвало да извършват комплицирани задания.
Хепатит С се лекува изцяло гратис у нас.
доктор Йордан Генов - гастроентеролог в УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “: България е единствената страна в Източна Европа, която изцяло гратис обезпечава за всички пациенти с Хепатит С лекуване без никакви ограничавания.
Университетската болница " Царица Йоанна " ще прави безвъзмездни проучвания за Хепатит С и през цялата последваща година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР