Безплатни държавни и общински детски ясли и с бюджет 2022

...
Безплатни държавни и общински детски ясли и с бюджет 2022
Коментари Харесай

По-висока еднократна помощ при раждане на дете и премахване на ТЕЛК-овете предвижда бъдещото управление

Безплатни държавни и общински детски ясли и с бюджет 2022 и ваучерна скица за неприетите деца, които дават отговор на изискванията за банкет. Това е заложено в средносрочните и дълготрайните ограничения и цели в частта " Труд и обществена политика " на в интервал 2021 - 2025 година подписано от съдружните сътрудници, предава. Очаква се препоръчаният състав и конструкция на кабинета с мандата на Продължаваме промяната да бъде гласуван в Народното събрание още в понеделник.

В съглашението са контрактувани краткосрочни ограничения и цели, свързани с еднократна помощ в размер на една минимална работна заплата за независимо наети в области с неспособност за работа заради наложени Коронавирус ограничения, еднократна помощ в размер на една минимална работна заплата за родители останали у дома, с цел да гледат децата си поради затворени учебни заведения и детски градини заради Коронавирус ограничения. Удължаване на настоящите ограничения за бизнеса до края на Коронавирус обстановката, опция за разсрочено заплащане на енергийните сметки и обезпечаване на дърва за огрев, посредством надзор върху пазара и износа. В краткосрочната политика за възрастни хора и пенсионери е заложено с бюджет 2022 пенсионерите да не получават по-малка обща сума на пенсията си плюс добавката. Всички заплащания, които не са свързани с осигурителния принос да бъдат за сметка на обществената система.
Христо Иванов за бъдещото ръководство: Няма да се стигне до партиен феодализъм по министерствата
„ От наша позиция текстът на съдружното съглашение е обяснен. Това няма да е елементарно ръководство или лесна коалиция. Могат...

Средносрочните и дълготрайните ограничения и цели, които си слага съглашението, включват безвъзмездни държавни и общински детски ясли и детски градини и ваучерна скица за неприетите деца, които дават отговор на изискванията за банкет. Предвижда се да се прегледат благоприятни условия за създаване на спомагателни детски градини и ясли. Също по този начин има опция да се прегледат различни способи за детска грижа, които са съобразени с дълготрайните ограничения за районно развиване.

Заложено е втората година на майчинството да бъде равна на една минимална работна заплата, а не както беше до момента - 380 лева Предвидено е да се разиска и прегледа механизмът за обезщетение на обезпечените работещи майки през втората година на майчинството и безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години.

Максималният застрахователен приход да бъде привързан с избран коефициент към междинната работна заплата, след съвещания със обществените сътрудници, минимална добавка за нощен труд, основана на европейските правила и след съвещания със обществените сътрудници и съответно установяване на линията на беднотия съгласно европейската методика, е заложено в плана на съглашението в частта, както на средносрочните, по този начин и на дълготрайните цели. Споразумението планува още обвързване на минималното обезщетение за безработица с минималната работна заплата, гъвкаво работно време и потребление на отпуски, основаване на цифрови трудови книжки, регламентиране на отдалечената работа в Кодекса на труда.

Договорено е да се създаде дълготрайна тактика по приходите, да има съответни стъпки за превъзмогване на дефицита на квалифицирана работна ръка, в това число улеснен достъп до пазара на труда на служащи с български генезис и задгранични жители, които са приключили образованието си в България.
Проектът за съдружното съглашение е на финалната права
" Продължаваме промяната " преглеждат вид да получат мандат още тази седмица, а идната да преминат към гласоподаване на състава и стр...

Във връзката сред образованието и пазара на труда се планува споразумяване на омекотен режим на доброволни стажове по време на лятната почивка на учениците, поощряване на дейното присъединяване на работодателите в стратегиите за спомагателна подготовка и преквалификация. Заложено е още преразглеждане на тактиката за дълготрайна грижа. Електронно ръководство на услугите в домашна среда, в това число на патронажна грижа, преразглеждане на потенциала, качеството и успеваемостта на услугите, отделяне на грижата за възрастни хора с обособен бюджет, като част от здравната грижа. Създаване на пътна карта и указател на всички групи с нужда от обществена поддръжка, разбор на потреблението на ваучерите за храна и прецизиране на месечната база и квотата, редуциране при потреблението на обществени услуги и понижаване на администрацията, както и електронно ръководство и единна система на обществените заплащания и услуги, се залага в съглашението.

Постигнат е консенсус за нуждата от в допълнение разискване, анализиране и предоговаряне на публично разискване в границите на 3 месеца на политиките за младите фамилии: еднократна помощ при раждане на първо дете 500 лева.; второ дете 1000 лева.; трето дете 1500 лева.; всяко последващо по 200лв.; увеличение на еднократната помощ за майки постоянни студенти до 10 минимални работни заплати ; еднократна помощ до 10 минимални работни заплати за родители, които са се осигурявали през последните 24 месеца; еднократна помощ до 300 лева за всички деца от 1-ви до 4-ти клас, давана при започване на всяка образователна година. Ще бъдат разисквани и опциите за данъчен заем в размер на 6000лв. за дете на работещи родители; нулев налог върху общия приход от труд на лица под 26години; безвъзмездни учебници за всички възпитаници от 1-ви до 12-и клас; безвъзмездни инвитро процедури; месечна добавка на база претовареност за родители, които живеят и се обезпечават в България в размер на 24 минимални работни заплати, платени на равни месечни вноски до навършване на 7 години на детето; еднократната помощ за възпитаници да бъде въведена за всички класове от 1 до 12 и да бъде обвързана с наличието на децата в учебно заведение.

Предвидено е в период от 6 месеца да се проучват следните политики за хората с увреждания: промени в законодателство гарантиращо равното право на труд на хората с увреждания; Държавна организация за хора с увреждания; ТЕЛК промяна за обособяване на здравната диагноза от работоспособността и обществената подкрепа; надграждане на регистъра за хора с увреждания;  възобновяване на националния онкорегистър; промени за усилване на контрола и инспекциите по отношение на досегаемост на средата; рампи за хора с увреждания в градския превоз и стикери за сигнализация при нередности; акция за интензивно включване в стратегиите за претовареност на хора с  увреждания.

Предвидено е унищожаване на системата на ТЕЛК и прекосяване към интернационалната системата на ICF, система за преквалификация и връщане на хората с увреждания към пазара на труда, поощряване на работодателите за наемане на хора с увреждания, посредством покриване на част от осигуровките, въвеждане на система за стимулиране на работодателите да правят преквалификацията на хора с увреждания. Ще се направи изменение на Закона за персонална помощ, включващо унищожаване на ТЕЛК решение като изискване за достъп до персонална помощ, увеличение на часовете от 12 часа, като това ще бъде незабавно разисквано в период до 3 месеца.
Асен Василев с проект да редуцира 30 000 души от държавната администрация за следващата година
Приключихме договарянията, сега оформяме съглашението. Надяваме се на следващия ден съглашението да мине обзор от четирите партии, с цел да м...

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР