Безплатната българска мобилна апликация за защита на децата онлайн Protect

...
Безплатната българска мобилна апликация за защита на децата онлайн Protect
Коментари Харесай

Международно признание за безплатното българско приложение за защита на деца онлайн

Безплатната българска мобилна апликация за отбрана на децата онлайн Protect Your Kid беше номинирана в категорията „ Приобщаване и овластяване “ в влиятелния интернационален конкурс World Summit Awards. Номинацията е направена от Европейския софтуерен институт – Център Източна Европа (www.esicenter.bg).
Функциите на Protect Your Kid включват отбрана от неуместно наличие, ръководство на приложенията, основаване на времеви правила, ограничение на позвъняванията и приложенията нощно време, информация за това, къде се намира детето сега. Апликацията дава цялостен надзор върху устройствата на децата през смарт телефона, таблета или компютъра на родителя.
Категорията „ Приобщаване и овластяване “ отличава цифрови нововъведения, които способстват за обезпечаване на равни благоприятни условия, обществено, икономическо и политическо приобщаване на всички хора, без значение от пол, вяра, възраст, физически статус или етнически генезис.
„ Това е голямо самопризнание за целия ни екип за напъните, които положихме в нейното основаване. Регламентът на конкуренцията дефинира, че всяка страна може да има единствено по една номинация в дадена категория, което демонстрира, че Protect Your Kid работи добре и се разпознава от потребителите. Направихме го, с цел да оказваме помощ и в действителност не сме очаквали толкоз значимо международнo самопризнание “, сподели Деян Благоев, управител „ Бизнес развиване “ в компанията основала приложението Bulbera.
World Summit Awards са учредени в границите на Световна среща на върха по въпросите на осведомителното общество на Организация на обединените нации, извършена в Женева през 2003 година Целта на форума е да дефинира направления на деяние, с които осведомителните и информационни технологии да бъдат налични за всички хора и да се работи за превъзмогване на цифровите неравенства. Наградите WSA са основани като средство за реализиране на тези цели. Те се стремят да селектират и промотират локални цифрови нововъведения, които имат голямо въздействие за възстановяване на обществото. Общо включват 8 категори, а от номинираните от целия свят се избират 5 спечелили в категория. Международно жури от специалисти прави избора си на 2 стадия. Победителите за 2017 година ще бъдат обявени през ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР