Безплатна вода за напояване в момента по така действащата нормативна

...
Безплатна вода за напояване в момента по така действащата нормативна
Коментари Харесай

Тодор Джиков: Безплатна вода за напояване в момента не може да има

" Безплатна вода за напояване сега по по този начин настоящата нормативна уредба не може да има, защото това се води нерегламентирана държавна помощ. Държавата не може да даде обезщетения или подкрепяне на " Напоителни системи ".

Това съобщи за БНР служебният заместник-министър на земеделието Тодор Джиков.

Служебният кабинет обаче е взел решение като краткосрочна мярка да покрие разликите в цената на водата за напояване от предходната до тази година, осведоми Джиков.

" Ще компенсираме земеделските производители, само че това е моментно решение – в този момент и през днешния ден. Трябва да се мисли в небосвод ", уточни Джиков.

По думите му идващото постоянно държавно управление, би трябвало да вземе " генерално, фундаментално решение ".

" Напоителни системи " е било неповторимо сдружение единствено по себе си, били сме втори в света след Израел по % напоявани площи. Дружеството е имало над 40 ВЕЦ-а и извънредно атрактивни оперативни и неоперативни активи, които са били разпродадени, било е " опоскано през годините ", а в този момент подава вода с неефективна мрежа и извънредно енергоеки помпи, направи къс преглед Тодор Джиков. По думите му сегашната обстановка е " плод на десетилетия безучастие и разбойническо отношение на шефовете и изобщо на ръководещите ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР