Безплатна психотерапевтична грижа ще получават пациенти с тежки диагнози в

...
Безплатна психотерапевтична грижа ще получават пациенти с тежки диагнози в
Коментари Харесай

Пациенти с тежки диагнози ​ще получават безплатна психотерапевтична грижа

Безплатна психотерапевтична грижа ще получават пациенти с тежки диагнози в Специализираната болница по хематология в София. Подкрепа ще има и за техните фамилии.
Ще се работи и с лекарите, които ще бъдат съветвани по какъв начин да подобрят връзката с пациентите.

Най-трудно е да кажеш на едни пациент, че не се повлиява от лечението и че болестта му прогресира или болестта му се е завърнало. Понякога си казваш за какво да работя, когато пациентите ми умират ", споделя доктор Камелия Милчева - хематолог в НСБАЛХЗ пред Българска национална телевизия.

Психолозите споделят, че когато борбата със гибелта е всекидневие, лекарите страдат не по-малко от пациентите. А това има последствия. Лекар, подложен на толкоз мощен стрес може да премине през поредност от рецесии. Като защитна реакция, може да стане по-груб, даже безчувствен в отношението си към пациентите.

Именно с цел да запази доверието сред доктор и пациент ще работи екипът от психолози в болничното заведение. Няма магичен метод по какъв начин да се заяви тежката диагноза, нито е елементарно тя да бъде призната. Но би трябвало да се приказва за нещата, които са страшни, споделят психолозите. За да осъзнаеш с какво тъкмо би трябвало да се пребориш и да започнеш да го правиш като доктор или пациент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР