Безплатен ще бъде тестът за дете със симптоми и неговите

...
Безплатен ще бъде тестът за дете със симптоми и неговите
Коментари Харесай

Безплатен ще бъде тестът за дете със симптоми и неговите родители

Безплатен ще бъде пробата за дете със признаци и неговите родители. Това сподели ден преди началото на образователната година министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. Министър Ангелов изясни какви са ограниченията за сигурност, които се вкарват в учебните заведения в страната.
Проф. Ангелов призна, че ограниченията са тежки и срещат опозиция от доста родители. Единствената им цел обаче по думите му, е да обезпечат на децата наличие в учебно заведение. Маските би трябвало да се носят, с цел да лимитират разпространяването на болестта и това е единственият претекст за използването на такава мярка. Той увери, че Министерството на здравеопазването взаимно с Министерството на образованието разисква всеки проблем по сигурността в образователните заведения.
 Родители на митинг пред МОН: Мерките стресират децата (СНИМКИ) Родители на митинг пред МОН: Мерките стресират децата (СНИМКИ)
Родители излязоха на митинг пред Министерството на образованието и науката. Те упорстват да отпадне наложителното носене на маски в...
В навечерието на 15 септември, безапелационен беше проф. Ангелов, са взети всички дезинфекционни и защитни ограничения. Що се отнася до опцията даден възпитаник да има признаци на , до момента в който е в учебно заведение, и терзанията на родители, министърът означи, че изолирането му може да продължи не повече от 20-30 минути, до момента в който бъде спретнат от околните му.
Относно опасенията за възнаграждение на PCR тестванията от фамилията при положение на дете със признаци, проф. Ангелов съобщи: " Тестът за дете със признаци и неговите родители е безвъзмезден. Никой няма да заплаща ".
В подтекста на упованията за допустима втора вълна на ковид, министърът сподели, че здравната система е подготвена и може да издържи. Министър Ангелов разяснява и идния градеж на национална детска болница като увери, че нито срокът му от 42 месеца ще бъде удължен, нито ще изисква спомагателни финансови средства над плануваните 78 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР