Безплатен паркинг в синя и зелена зонаОт София до морето

...
Безплатен паркинг в синя и зелена зонаОт София до морето
Коментари Харесай

Пътуваме за 6 лв. до морето с кола на ток

Безплатен паркинг в синя и зелена зона

 zez_3119  zez_3126  zez_3177  zez_3162  zez_3180  zez_3212
От София до морето можеш да стигнеш за 6 лева с дребна кола на ток, пресметна Арман Бабикян, уредник на профилирано ревю на електрически автомобили, което беше намерено през днешния ден в София. Въпреки в пъти по-ниските разноски за предвижване с кола на ток, българинът към момента е закостенял към електрическите мотори, регистрират от сектора. У нас по улиците се движат единствено 600 напълно електрически автомобила, има и значително хибриди. Държавата е дала няколко тласъци за покупка на електромобил – те са освободени от заплащането на такса за паркиране в синя и зелена зона, нямат и годишен налог.

Националният поверителен екофонд подтиква държавната администрация и общините да сменят автопарка си с електрически автомобили и хибриди още от 2015 година “До момента са утвърдени 49 плана, което е прекомерно малко, а финансирането е до 30 хиляди лева на автомобил ”, сподели Ирена Пенчева от екофонда.

Основните спънки пред българите са цените на моделите, неналичието на задоволителна зарядна инфраструктура и късият живот на батериите. Към момента в България към този момент има към 110 зарядни станции, само че все по-голяма наклонност при новите модели е да може да се включват към всеки контакт в офиса или в дома.

Електромобилите се изравняват с цената на дизеловите след 120 хиляди км. пробег, пресметнаха специалисти. Но един от минусите на електрическия автомобил остава промяната на батерията, която в множеството случаи коства на половина на цената на цялата кола. Моделите са към момента нови и няма данни какъв брой оптимално трае животът на една батерия на кола, само че досега е заложен период до 10 години, колкото най-често е и гаранционният период от производителя.

В по-големите градове в страната към този момент може да наемеш електромобил за 40 лева дневно, като зареждането и паркирането му е гратис.

Почти всеки авто колос в света към този момент има най-малко един модел електрически автомобил. “Делът на хибридите и електрически коли в Европа е под 2%. Но следва взрив на производството като до 2030 година се чака 40% от колите да са на ток ”, сподели Александър Костадинов, търговски и маркетинг шеф на Мото – Пфое. На ревюто има и оферти за колела и скутери с електрическо зареждане, които могат да развият скорост до 40 км. в час и да изминат до 100 км. с едно зареждане в контакта у дома.

Иновации


Сглобяваме модели и у нас


В България ще се сглобяват електрически автомобили, оповестиха по време на ревюто. Един от тях е на китайската компания Cenntro, която със свои сътрудници от Люксембург и България стартира да сглобява мини електрически камиони в “Тракия икономическа зона ”. Камионът ще “харчи ” по 4 лева на 100 км и ще има опция за зареждане в елементарен контакт. Той е предопределен за логистичния бизнес, като китайците ще дадат опция на бизнеса да наема автопарка, вместо да влага огромна сума за покупка. Другият модел, за който 70% от частите, нужни за серийно произвеждане, се вършат у нас, е благосъстоятелност на русенската компания Sin Cars. Градската кола се чака да стартира да се сглобява у нас през 2019 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР