Безпилотният апарат хеликоптерен клас VRT300 пристъпи към заводски полетни изпитания

...
Безпилотният апарат хеликоптерен клас VRT300 пристъпи към заводски полетни изпитания
Коментари Харесай

Безпилотният апарат хеликоптерен клас VRT300 пристъпи към заводски полетни изпитания

Безпилотният уред хеликоптерен клас VRT300 пристъпи към фабричен полетни тествания преди края на третото тримесечие на тази година, сподели по време на аерокосмическото шоу МАКС-2019 Андрей Богински, общоприет шеф “Руски хеликоптери”.

"В региона на гражданското “безпилотие”, нашият филиал “БП Технологии” създава цивилен безпилотни летателни апарати. Това е VRT300. През третото тримесечие те започнаха етапа на фабрични полетни изпитания”, съобщи Богински.

Според него, във връзка с основаване на дронове, би трябвало да се промени системата за ръководство на електронното отдалечено и да се позволи въпроса със загубата на тегло, написа "Поглединфо ".

"Сега ние създаваме дронове с тегло до 300 кг, проектирани за разузнаване. По време на тези тествания би трябвало да разработим система за надзор, да изпробваме в допълнение съоръжение.

Това е коаксиалната скица на “Камов” за необятно приложение в градска среда с кацане на морски и речни кораби, за ледена разследваща дейност”, съобщи ръководителят холдинг “Руски хеликоптери”.

Той напомни, че през 2018 година е подписано съглашение със “Сбербанк” за потреблението на този дрон за доставка на артикули и пари. “Този план се движи. Намерени са решения, които да подсигуряват сигурността на доставката на пари. По-специално, при положение на непреодолима мощ, когато се пробват непозволено да отворят сейфа с пари, той се цялостни с боя”, съобщи Богински.

Безпилотната система VRT300 се създава в две версии: “Арктическо наблюдение” (с радар за странично сканиране за разузнаване на лед и употреба в Арктика) и “Оптично наблюдаване (с повишен обсег на полета за наблюдаване и отдалечено сондиране).

Комплексът, оборудван с бордов радар за сканиране с висока разграничителна дарба, ще може да прави оценка динамичността на ледената обстановка. Машината може да поеме до 70 кг целево натоварване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР