Безпилотните таксита ще доведат до истинска революция в масовия транспорт,

...
Безпилотните таксита ще доведат до истинска революция в масовия транспорт,
Коментари Харесай

Безпилотните таксита ще доведат до революция в транспорта

Безпилотните таксита ще доведат до същинска гражданска война в всеобщия превоз, променяйки изцяло метода на напредване и транспортните системи.

Самоуправляващите се транспортни средства, като тези, които Uber се пробва да популяризира в Съединени американски щати, ще предложат доста по-ниски цени от актуалните в публичните транспортни мрежи, настояват анализатори от UBS в изследователска записка.

Автономните транспортни средства, известни като робо-таксита, ще бъдат въведени през идващите няколко години, предвиждат специалистите.

 Mercedes и Bosch сплотяват сили в създаването на безпилотни таксита
Mercedes и Bosch сплотяват сили в създаването на безпилотни таксита

Компаниите ще работят дружно по изработката на роботаскита

" Преминаването към електрически и самостоятелни транспортни средства, съчетано със засилващата се конкуренция, би трябвало да понижи таксата, начислявана на пасажерите, до 80% спрямо днешна дата ", плануват откривателите.

Според тях до няколко години технологията ще бъде изцяло приключена и революцията на робо-такситата ще стане действителност. " При тези нови условия, да притежаваш частен автомобил ще коства 2 пъти по-скъпо, в сравнение с да използваш робо-таксита ", настояват анализаторите на UBS.

Регулаторните органи също ще са благосклонни към самоуправляващите се таксита, защото самостоятелните коли ще оферират по-широк достъп до подвижност, ще спестят семействата към 5000 евро годишно и ще понижат броя на автомобилните катастрофи.

 Ford и Lyft създават самоуправляващи се коли
Ford и главният съперник на Uber създават самоуправляващи се коли

Двете компании ще правят разнообразни транспортни услуги

Разработчиците на самоуправляващите се коли обаче ще би трябвало да поработят още много, защото те към момента надалеч не са толкоз сигурни, колкото е належащо. Доказателство за това са няколкото катастрофи, в които участваха колите без водач.

През февруари едно от самостоятелните коли на Гугъл провокира злополука в Калифорния. През март Uber изтегли всичките си безпилотни таксита от улиците на Аризона, Питсбърг и Сан Франсиско след злополука в Аризона, включваща самоуправляващ се автомобил на компанията.

Редица софтуерни колоси се пробваха да ускорят въвеждането на самоуправляващи се коли на пазара. В разгара на конкуренцията компанията за самоуправление на Гугъл даже заведе правосъден иск против Uber, потвърждавайки, че компанията за споделено пътешестване е откраднала търговски секрети, свързани с нейната технология.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР