Безпилотните автомобили на компанията Waymo, която принадлежи на технологичния гигант

...
Безпилотните автомобили на компанията Waymo, която принадлежи на технологичния гигант
Коментари Харесай

Автономните коли на Google навъртяха 6.5 млн. км

Безпилотните коли на компанията Waymo, която принадлежи на софтуерния колос Alphabet (бившият Google), са минали по пътищата от цивилната мрежа над 4 млн. благи (6.45 млн. километра). Средностатистическият американски водач би се нуждаел от 300 години за навъртането на подобен пробег.

Автономните коли на Waymo са минали първия милион тестови благи за 18 месеца, а последния - за едвам 6. Изпитанията протичат по улиците на 23 града, както и на частен полигон.



Тестове се организират и от компютърни симулатори. Във виртуалния свят 25 000 безпилотни коли са минали 2.5 милиарда благи (3.4 милиарда км), които са ги "научили " да разпознават 20 000 пътни обстановки и обекти от ненадейно изменящ посоката си автомобил до лежащ на дъската скейтбордист.



Waymo показа самостоятелния си автомобил въз основата на Chrysler Pacifica предишния декември. Оборудването със системи за безпилотно ръководство лиши на компанията половин година, а тиражът на първата партида е 100 екземпляра.

Компанията притегля за тестпилоти елементарни водачи. Единственото, което се изисква от тях, е да споделят усещанията си от държанието на самостоятелната кола. Благодарение на такива данни инженерите на Waymo усъвършенстват работните логаритми на автопилота, сензорите и камерите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР