Безпартийната Лучана Ламборджезе поема министерството на вътрешните работи в новото

...
Безпартийната Лучана Ламборджезе поема министерството на вътрешните работи в новото
Коментари Харесай

Безпартийна заменя Салвини начело на италианското вътрешно министерство

Безпартийната Лучана Ламборджезе поема министерството на вътрешните работи в новото италианско държавно управление, на мястото на Матео Салвини, съобщи радио " Свободна Европа ".

По-рано беше обявено, че в Италия към този момент е образувано лявоцентристкото държавно управление на новата коалиция сред придвижването " Пет звезди " и Демократическата партия.

Премиер още веднъж е Джузепе Конте, само че в кабинета има основни промени, откакто дяснопопулистката партия " Лига ", ръководена от Матео Салвини, се отдръпна от досегашната коалиция с " Пет звезди " и напусна ръководството, съобщи радио " Свободна Европа ".

В държавното управление влизат 10 министри от популистката групировка " Пет звезди ", 9 представители на Демократическата партия, която до момента беше в съпротива, както и един представител на лявата групировка " Равни и свободни ". Лучана Ламборджезе е единствената безпартийна.

Лидерът на " Пет звезди " Луиджи ди Майо ще оглави министерството на външните работи. Министър на стопанската система и финансите ще бъде Роберто Гуалтери, някогашен началник на икономическата комисия в Европарламента.

Очаква се новият кабинет да има доста по-проевропейска позиция, в сравнение с предходния, в който сподвижниците на Салвини постоянно се конфронтираха с Европейски Съюз. Самият Салвини е считан за прокремълски политик.

Припомняме, Конте напусна обединението с " Пет звезди " с желанието да провокира предварителни избори.

Новото италианско държавно управление ще постави клетва на 5 септември сутринта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР