Безотговорност цари сред сезонните работници от други градове. Опитват се

...
Безотговорност цари сред сезонните работници от други градове. Опитват се
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Кметът на Кюстендил се оплака от берачите на череши, идващи от други региони

Безотговорност царува измежду сезонните служащи от други градове. Опитват се да влизат без маски в черешовите масиви. Тези хора живеят в сливенски квартали, в монтански квартали – не могат да бъдат карантинирани по местопребиваване. Това съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Паунов обаче сподели, че позитивни проби за ковид при сезонните служащи няма. Но той изясни, че полицията ще се занимава с дисциплината при тези служащи. Ние сме работили за дисциплинираност и здравна просвета, само че очевидно не на всички места в България е по този начин, добави кметът и разясни, че хората осъзнават, че това не е смешка. " Безотговорността е на път да се изнесе от Кюстендил ", акцентира той. " Ще се постараем да ги дисциплинираме много по-рано ", сподели Паунов пред Нова телевизия, визирайки сезонните берачи на череши.
При увеличение на болните, ще има по-рестриктивни ограничения – обсада, споделиха от локалните здравни управляващи за квартал " Изток ". От квартал " Изток " може да излизат единствено сезонни служащи и работещи непрекъснато – има си лист, към 200 души. А като обвързване да се пази отдалеченост при работа – при бране на череши, препратката е към работодателите.
Точно в Кюстендилско обаче преди към седмица излезе потресаваща вест - какви условия има за берачите на череши в масиви до бобовдолското село Шатрово: " Стотици роми берат череши за 32 ст/кг и спят в калта под найлони "
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР