Безопасното шофиране е в основата на доброто пътуване с автомобил.

...
Безопасното шофиране е в основата на доброто пътуване с автомобил.
Коментари Харесай

Кои са потенциалните „убийци“ на пътя?

Безопасното шофиране е в основата на положителното пътешестване с автомобил. Затова е значимо да поддържаме автомобила си в редовност с постоянни прегледи в автосервиз. За безвредно пътешестване е значимо да имате и вярното държание зад кормилото, отбелязва радио "Дарик ".

Според контролните служби четирите нездравословни навика, които са евентуални убийци на пътя, са високата и несъобразена скорост, шофирането след приложимост на алкохол и неразрешени субстанции, непоставяне на защитен колан и потреблението на мобилния телефон.

Един от най-сериозните проблеми по българските пътища е скоростта. Специализирана интервенция на КАТ, извършена неотдавна, сподели, че рестриктивните мерки всеобщо не се съблюдават. Само за седмица контролните органи снимаха над 10 000 нарушавания на оптимално позволената скорост за придвижване, обобщава данните Съюза на българските автомобилисти (СБА). Сред тях рекордьор е водач, „ профучал” с 277 км/ч по автомагистрала „ Струма “.

Правилата за придвижване изискват водачите да се движат със скорост, която да им разреши при нужда да спрат на нужното разстояние. Чистото стъкло е извънредно належащо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР