Безопасното шофиране е в основата на доброто пътуване с автомобил.

...
Безопасното шофиране е в основата на доброто пътуване с автомобил.
Коментари Харесай

Кои са четирите потенциални „убийци“ на пътя?

Безопасното шофиране е в основата на положителното пътешестване с автомобил. Затова е значимо да поддържаме автомобила си в редовност с постоянни прегледи в автосервиз. За безвредно пътешестване е значимо да имате и вярното държание зад кормилото.

Според контролните служби четирите евентуални „ килъра “ на пътя са високата и несъобразена скорост, шофирането след приложимост на алкохол и неразрешени субстанции, непоставяне на защитен колан и потреблението на мобилния телефон.

Един от най-сериозните проблеми по българските пътища е скоростта. Специализирана интервенция на КАТ, извършена неотдавна, сподели, че рестриктивните мерки всеобщо не се съблюдават. Само за седмица контролните органи снимаха над 10 000 нарушавания на оптимално позволената скорост за придвижване, обобщава данните Съюза на българските автомобилисти (СБА). Сред тях рекордьор е водач, „ профучал ” с 277 км/ч по автомагистрала „ Струма “.

Правилата за придвижване изискват водачите да се движат със скорост, която да им разреши при нужда да спрат на нужното разстояние. Чистото стъкло е извънредно належащо.

За да се заобикалят рисковите обстановки е значимо авансово да планирате пътуването си. Както и да заложите аварийно време за идването си. Така, в случай че се окажете блокирани в трафика, няма да се чувствате притиснати да се надбягвате с времето.

Повечето водачи гледат на приблизително разстояние, когато следят кръстовища. Оглеждайте цялата зона в близост за колоездачи и пешеходци, които се канят да пресичат. Важно е да употребявате огледалата постоянно, да наблюдавате настрана и зад колата.Ако пътувате със фамилията, предвидете техните потребности. Заредете се с питиета и закуски разполагаем, вземете няколко детски игри.

Ако пътувате с колата си в чужбина, уверете се, че знаете пътните правила в страните, които ще посетите. Може да има условия за в допълнение съоръжение или документи, за които се постановат санкции на място. Проверете застраховката си и покритието за Пътна помощ, с цел да се уверите, че е годно зад граница.

Никога не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол! Доказано е, че лидерът, който е малко под допустимата граница за шофиране под влияние на алкохол, е толкоз рисков, колкото и този, който е над границата./dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР