Безопасността на корабоплаването в общия българо-румънски Черноморски регион ще бъде

...
Безопасността на корабоплаването в общия българо-румънски Черноморски регион ще бъде
Коментари Харесай

Подписано във Варна: България и Румъния осигуряват безопасността на корабоплаването с убежища в Черноморския регион

Безопасността на корабоплаването в общия българо-румънски Черноморски район ще бъде обезпечена посредством даване на достъп на кораби, нуждаещи се от помощ, до места за убежища.

Това ще бъде допустимо след подписаното през днешния ден съглашение в наличието на министър-председателите на България и Румъния Бойко Борисов и Михай Тудосе и министрите на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и румънските министри на превоза Александру-Ръзван Кук и на връзките и осведомителното общество Лучиан Шова.

 

По този метод ще бъде обезпечена сигурността на морското мореплаване и ще бъдат изпълнени европейските условия за основаване на система на Общността за надзор на придвижването на корабите и за информация.

 

Чрез парафирането на съглашението се дефинират процедурите за съдействие с румънската страна за съставянето на проект за приемането на кораби в пристанищата от Черноморския район и обезпечаването на тяхната сигурност. Чрез него се регламентират и правилата на двустранното съдействие, както и вземането на решения при даване на място за леговище на транспортен съд, с оглед отбягване на непотребен риск за корабоплаването и околната среда. Очаква се обмяната на информация сред виновните институции да бъде доста усъвършенствана, което ще улесни координацията сред способените органи в двете страни за навременна интервенция, оказване на помощ и даване тук-там за убежища.

 

Преди подписването на съглашението министър Ивайло Московски организира и работни срещи с сътрудниците си министри Александру-Ръзван Кук и Лучиан Шова.

Министър Московски увери сътрудниците си, че България поддържа напълно бъдещо присъединяване на Румъния в мултимодалния кулоар Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе. Министрите разискаха и напредъка по взаимния за двете страни план Danube Safety Net, както и тематиката за поддържането на българо-румънския сектор на река Дунав. Московски увери своя сътрудник, че в това направление българското държавно управление води дейна политика и до 3 години страната ни ще разполага със модерна техника за изследване на реката и драгиране на сериозните сектори.

Министър Московски срещна сътрудниците си и с целите на България в бранш „ Телекомуникации “ за идното Председателство на Съвета на Европейския съюз. Той увери румънските си сътрудници, че с избирането на Мария Габриел за еврокомисар по цифровата стопанска система и общество, Румъния може да разчита изцяло на поддръжка в ИКТ бранша, както и изрази убеденост за сполучливата бъдеща взаимна работа сред двете балкански страни.

 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР