Безопасността и чистотата на плажовете, които са останали без концесионер

...
Безопасността и чистотата на плажовете, които са останали без концесионер
Коментари Харесай

Обезопасяват плажовете без концесионери пред 2024 г.

Безопасността и чистотата на плажовете, които са останали без концесионер са приоритет преди началото на летен сезон 2024 . Това стана ясно на извършена през днешния ден среща сред министъра на туризма Зарица Динкова и регионалните шефове на Бургас - Пламен Янев, Варна - Адрияна Андреева и инж. Веселин Димитров от регионалната администрация в Добрич.

Всички те бяха единомислещи, че тези плажове би трябвало да се намират под контрола на регионална администрация .

Именно заради тази причина министър Динкова, пое ангажимент пред регионалните шефове, те да бъдат навреме известени кои плажове в техните области ще останат без концесионер през летните месеци на 2024 г . Целта е те да бъдат обезпечени с водни спасители допустимо най-бързо.

Министърът уточни, че ранната подготовка за летния сезон е от основно значение, по тази причина е изпратила покана за среща към Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на превоза, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите. На срещата, която ще бъде под патронажа на премиера Николай Денков, ще бъдат разисквани вероятните решения на дълго трупани проблеми свързани с инфраструктурата, водоснабдяването, командироването на медицински и полицейски чиновници в пика на летния сезон.

Ранната подготовка и промените, които Министерството на туризма предприе са от основно значение за сполучлив летен сезон, акцентира Зарица Динкова.

" Изключително щастлива съм, че " Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България " започва чудесно. Вярвам че с помощта на нея, общите ни старания и дейното присъединяване както на изпълнителната, по този начин и на локалната власт, тази година ще се поздравим с сполучлив летен сезон и повече туристи ", добави още министър Динкова.
 Обявяват секрети търгове за 21 плажа от януари
Обявяват секрети търгове за 21 плажа от януари

Министерството на туризма стартира от рано подготовка за Лято 2023
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР