Безопасната среда за децата в медийното пространство е сред водещите

...
Безопасната среда за децата в медийното пространство е сред водещите
Коментари Харесай

Безопасната среда за децата в медийното пространство е сред водещите приоритети на ДАЗД

Безопасната среда за децата в медийното пространство е измежду водещите цели на ДАЗД
Създаването на сигурна и безвредна среда за израстването на децата, в това число и в медийното пространство, е един от водещите цели в работата на Държавната организация за отбрана на детето. Това показва в писмен отговор на депутатски въпрос вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Симеонов даде обяснения по отношение на подписването на Споразумение за отбрана на децата от наличие, което е неподходящо или основава заплаха от увреждане на тяхното физическо, психическо, нравствено или обществено развиване.

Задължението за такова съглашение е залегнало в Закона за радиото и малкия екран, който планува годишното му сключване в период до 31 март. Страни по него са Съвета за електронни медии (СЕМ), Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и доставчиците на медийни услуги.

„ От страна на Агенцията са подхванати навреме всички вероятни дейности за пристъпване към сключване на същото. Преди настъпване на регламентирания период през месец март от ръководителя на ДАЗД е инициирана и извършена работна среща с ръководителя на Съвета за електронни медии, само че която устно е разисквана нуждата от сключване на Споразумението и са показани съответни оферти от страна на ДАЗД във връзка с неговото наличие “, прецизира Симеонов в отговора си.

Впоследствие неведнъж от страна на ДАЗД документално до Съвет за електронни медии е потвърждавана нуждата и готовността да се пристъпи към сключване на Споразумението. С това гледище са изпратени и 4 писма, последното от които е с дата 3 септември 2018 година

От ДАЗД оферират да се регламентира категорично, че доставчиците на медийни услуги одобряват саморегулаторни ограничения за уеднаквяване на излъчвания, които са неподходящи или основават заплаха от увреждане на физическото, психическото, нравственото или общественото развиване на децата, според авансово избрани критерии. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР