Безопасната и безпроблемна евакуация на най-малко 19 000 души, много

...
Безопасната и безпроблемна евакуация на най-малко 19 000 души, много
Коментари Харесай

От остров Родос са евакуирани над 19 000 души, предимно чужденци

" Безопасната и безпроблемна евакуация на минимум 19 000 души, доста от които чужденци, надалеч от горящите горски пожари на остров Родос благодарение на Министерството на външните работи, е най-голямата интервенция по евакуация на непознати жители на гръцка територия ", са декларирали гръцки дипломатически източници, представени от AMNA.

" Министерството е работило бързо и координирано, с цел да способства за справяне с изключителната обстановка " са добавили те.

Отделът за ръководство на рецесии към министерството е задействан в събота със заповед на гръцкия министър на външните работи Йоргос Герапетритис и работи 24 часа с 3 линии за помощ (210-3681730, 3681-1350, 3681-1259).

" Досега министерството е получило към 2500 позвънявания от задгранични гости, които се отнасят най-много за улеснение на връзката им с посолствата, превозване до краткотрайно настаняване и информация за овакантяване на Родос. Осигуренана е и помощ при замяна на изгубени документи за пътешестване ", са отбелязва още.

Въпреки че е известно, че гръцкото Министерство на външните работи дава помощ на гръцки жители в чужбина, " това е първият път, когато министерството поема дейна роля в ръководството на рецесия, включваща непознати жители в Гърция “, са отбелязали дипломатически източници.

Освен бюро за помощ, основано на интернационалното летище в Родос, министерството е основало бюро в щаба на Гражданската отбрана, където аташетата на посолствата са натоварени да пишат, редактират и превеждат известия за пресата, които се изпращат до интернационалните новинарски организации, в това число BBC.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР