Безобразно слаб отбор на България записа отчайваща загуба с 0:6

...
Безобразно слаб отбор на България записа отчайваща загуба с 0:6
Коментари Харесай

България записа отчайваща загуба с 0:6 от Англия

Безобразно слаб тим на България записа отчайваща загуба с 0:6 от Англия. Това бе рекордно домакинско проваляне за нашите национали. И за първи път гостуващ противник ни вкара шест гола. Англичаните можеха да вкарат и повече, само че пропуснаха много положения през второто полувреме. Освен това те удариха и две греди. За националите това е 11-и следващ мач без победа.

Освен с позорната загуба дуелът ще се запомни и с двете спирания поради расистски викания през първото полувреме.
Четири гола за Англия през първото полувреме
Англичаните откриха още в седмата минута с гол на Маркъс Рашфорд. Звездата на Манчестър Юнайтед комично завъртя Георги Пашов и с мощен удар простреля Пламен Илиев. В десетата минута на мача България имаше първи и финален късмет да изравни. Хубав удар на Ивелин Попов от отдалеченост обаче бе избавен от Джордан Пикфорд.

България позволи втори гол в 20-ата минута. Негов създател бе Рос Баркли. Той получи пас на празна врата от Рахим Стърлинг и вкара с лекост. В 33-ата минута Англия вкара още един гол – 0:3 . Хари Кейн центрира, а Рос Баркли се разписа за повторно в мача.

В продължението на първото полувреме отборът на Красимир Балъков позволи четвърти гол. Разписа се Рахийм Стърлинг след асистенция на Кейн. Нашите бяха безусловно несъответстващи при контраатаката на англичаните и изглеждаха даже комично.


България позволи още два гола след почивката
След паузата англичаните продължиха да основават положения с лекост. Но и да ги изтърван. Стърлинг, Кейн и компания имаха още пет чисти шанса, само че не съумяха да се възползват. Все отново Стърлинг вкара в 69-ата минута за 0:5 след нова асистенция на Кейн. Самият Кейн съумя да се разпише в края за 0:6.
Две прекъсвания на мача поради расистки прояви
В 29-ата минута на мача четвъртият рефер повика основния, който прекъсна играта и имаше диалог с британския селекционер Гарет Саутгейт и капитана Хари Кейн. Последва няколко минутно спиране. Дикторът на стадиона заяви, че мачът може да бъде преустановен поради расистки подвиквания към тъмнокожите играчи на Англия.

Ситуацията се повтори малко преди края на първото полувреме. Тогава група български почитатели, ситуирана в Сектор „ Б “ напуснаха стадиона. Причината – да не бъдат упреквани, че са създатели на расистките обиди.

По време на паузата пък капитанът Ивелин Попов отиде да приказва с почитателите, с цел да прекратят расистките обиди.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР