Безнаказаност, която трябва да бъде преборена чрез безкомпромисно прилагане на

...
Безнаказаност, която трябва да бъде преборена чрез безкомпромисно прилагане на
Коментари Харесай

Радев за Габрово: Цели поколения израснаха с чувство за безнаказаност

Безнаказаност, която би трябвало да бъде преборена посредством безкомпромисно използване на закона и решение на обществените проблеми – това съгласно президента Румен Радев е в основата на обстановката в Габрово, където нахлуване против продавач подвигна на митинги стотици хора и се стигна до конфликти с полицията покрай ромски жилища.

„ В България цели генерации израснаха с възприятие за безотговорност, по тази причина и се вихри този произвол, по тази причина и мисля, че гневът на хората от Габрово е разбираем”, разяснява президентът, представен от „ Фокус”.
Пети ден неодобрение в Габрово, протестиращите сложиха претенции Местните управляващи към този момент са изправени пред проблем със сметосъбирането, защото ромските семейства отхвърлят да се върнат на работа
Той акцентира, че са нужни два паралелни метода: „ Първият е безкомпромисно и твърдо използване на закона, а вторият доста значим и стратегически метод е да се води битка със обществените аргументи, които водят до престъпност: ниското обучение, неналичието на трудова претовареност, неналичието на възприятие за отговорност пред обществото”.

За депутатите и евродепутатите

В навечерието на годишнината от приемането на Търновската конституция, президентът се обърна към днешните народни представители с отпратка към историята: „ Да напомня някои от най-важните завещания на хората, основали Търновската конституция, за политическата мъдрост и за националния суверенитет, а точно - законите да се вършат от народа и за народа. Да пожелаем на нашите народни представители да не не помнят тези завещания, да се водят от тях, с цел да имат по-малко президентски вета върху лобистки закони и по-малко закони, отменяни от Конституционния съд”.

Той засегна и тематиката с кандидатурата на началника на своя кабинет Иво Христов за евродепутат от Българска социалистическа партия. Като акцентира, че не е снемал доверието си от него, Радев означи, че президентството не е феодална институция и всеки е „ свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим”.
След скришен избор: Сергей Станишев е пети в листата на Българска социалистическа партия за евроизборите Неговото име не фигурираше в листата, препоръчана от управлението на партията
„ Вярвам, че България има потребност от способени и свободомислещи представители в Екологичен потенциал, които да отстояват българския интерес”, разяснява Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР