Безмисленото използване на мобилни телефони по време на изолационния режим

...
Безмисленото използване на мобилни телефони по време на изолационния режим
Коментари Харесай

Най-опасните играчки по време на изолация

Безмисленото потребление на мобилни телефони по време на изолационния режим може да съсипе зрението ви вечно. Това сподели в изявление за " Российская газета " основният детски офталмолог на министерството на опазването на здравето на Ростовска област Александър Ушников, представен от БГНЕС.
Лекарят акцентира, че мобилните телефони са предопределени извънредно за диалози и изпращане на къси известия. Експертът слага на второ място по уврежсдащо въздействие таблетните компютри. Според него доста майки включват анимационни филми за деца, тъй че да не пречат на възрастните да се самоизолират.
" Деца от две до пет години ги гледат по през целия ден. Това изрично не би трябвало да се прави. По-добре е да играете, рисувате, изработвате нещо, да четете на децата книги. Но не напрягайте очите си с такова натоварване ", предизвести Ушников.
На трето място са преносимият компютър и компютърът. Лекарят споделя, че непрекъснатото напрежение на очния мускул може да докара до конвулсия. Той поучава да методите към този развой „ на части ”, като редувате работа и отмора.
" За възрастните е допустимо да включват компютъра пет до шест пъти дневно за към час с отмора от най-малко 30 минути ", поучава специалистът.
Експертът заключи, че прекарването на прекалено много време пред екрана предизвиква главоболие, сълзене, зачервяване на очите, замъглено зрение при вглеждане в отдалечени обекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР