Безлихвените кредити, които банките ще дават на определени групи работници

...
Безлихвените кредити, които банките ще дават на определени групи работници
Коментари Харесай

Николай Василев: В добрите години българите трябва да спестяват много

 Безлихвените заеми, които банките ще дават на избрани групи служащи и на самоосигуряващи се лица действително са поддръжка ", счита някогашният вицепремиер и стопански министър Николай Василев.

" Ние сме на едвам няколко седмици от пандемията. България обаче, стои доста добре в международен проект. Мерките ни бяха навременни ", сподели той в изявление за бТВ.

" Критиците казват- дайте страната да заплати 100% от разноските на бизнесите. Ако някой не желае да задържи служащ, то той няма да го направи и при цялостна поддръжка. Сега с мярката 60:40 страната поема 2/3 от разноските ", разкри Василев.

" България през доста от годините имаше остатъци и в този момент сме в положително финансово положение, имаме пари. Трябва да свикнем, че ще е имало и ще има нова рецесия. Значи ли, че на всеки 10 години рецесия ние би трябвало да банкрутираме на първия месец. Трябвало е бизнесите да заделят средства ", разяснява още икономистът.

" През 2008 година бях срещу изхарчването на 3 милиарда лв. остатък, с цел да останат за рецесията. Тя пристигна година по-късно. В положителните години страна, бизнеси и фамилии би трябвало да икономисват доста ", безапелационен бе Василев.

" Може да не се вземе дълг, а да се спестят средства от неприоритетни разноски - да вземем за пример за нови коли на чиновници и по администрации. С сходни разноски могат да се спестят милиарди левове за първична поддръжка. Дано вземем по-малко от 10 милиарда лева заем ", сподели още той.

Не считам, че би трябвало да има държавни банки. С колкото и положителни планове да са основани, те най-после дават заеми на огромни предприятия, а не на дребния бизнес, сподели Николай Василев във връзка абсурда с Българската банка за развиване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР