Безлихвен заем от 705 000 лева да поеме община Стара

...
Безлихвен заем от 705 000 лева да поеме община Стара
Коментари Харесай

Безлихвен заем от 705 000 лева от държавния бюджет поема община Стара Загора

Безлихвен заем от 705 000 лв. да поеме община Стара Загора от държавния бюджет, с цел да се обезпечи обикновено привършване на 2020 година, взеха решение на днешното си съвещание общинските съветници. Причината за заема е зародил краткотраен касов раздор по бюджета на общината.
Членовете на локалния парламент не поддържаха предлагането на трима свои сътрудници от ГЕРБ за изменение на Наредбата за рекламната и осведомителната активност, съгласно което спонсорите на спортни клубове можеха да популяризират гратис. При гласуването предлагането беше подкрепено с 24 гласа „ за “, само че 23-те „ срещу “ и двама препънаха приемането му. 
Предложение на ГЕРБ за пренасочване на към 200 хиляди лв. от бюджета на общинския съвет за осъществяване на обществени задължения - обезпечаване на средства за програмата за подтиквана раждаемост, закупуване на нова инсталация за общинско здравно заведение и нова детска площадка, провокира диспути в залата. Предложението, което е импортирано през вчерашния ден в дневния ред и не е обсъждано от отрасловите комисии, провокира противоречие у част от съветниците, само че с гласовете на 34-ма от присъстващите в залата беше признато. 
Общинските съветници поддържаха вътрешни обезщетени промени в разходната част на общинския бюджет, съгласно които се планува разпределяне на средства за правене на план за построяването на общинска целодневна градина в централната част града и за план за създаване на пристройка към съществуваща постройка на Второ главно учебно заведение (ОУ) „ П.Р. Славейков “. 363 хиляди лв. е общото нарастване на разходната част на общинския бюджет за 2020-а.
Бяха одобрени и промени на настояща цена и транспортни документи, издавани от „ Тролейбусни и автобусни транспорти “, поради въвеждането в употреба на автоматизираната система за таксуване при започване на октомври. Промени има в критериите и пониженията за  пътуването на учащи, възрастни жители и хора с увреждания.
На юлската сесия утвърдиха назначението на спечелилите състезанията за шеф на „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести “ - доктор Камелия Харачерова, и на „ Автосервиз на здравни заведения “ - Трифон Динев. 
Местните старейшини одобриха и предлагането за продължение периода на деяние на договорите за наем на обекти общинска благосъстоятелност, подписани след извършена тръжна процедура. На второ четене мина правилникът за постъпване в общинските детски ясли. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР