Безлактозната храна не съдържа лактоза - захар, намираща се в

...
Безлактозната храна не съдържа лактоза - захар, намираща се в
Коментари Харесай

Идеи за безлактозни сладоледи и кремове

Безлактозната храна не съдържа лактоза - захар, намираща се в млечни артикули. Необходимостта от безлактозно хранене може да варира съгласно самостоятелните потребности и желания на всеки човек.

Лактозата се разгражда от ензима лактаза, който се създава в тънкото черво и е нужен за разграждането на лактозата на глюкоза и галактоза, които по-късно могат да бъдат усвоени от организма.

Необходимостта от безлактозна храна варира от човек на човек и зависи от самостоятелните равнища на лактозна приемливост. Най-честите аргументи за потребност от безлактозно хранене са млечните алергии, лактозната непоносоимост или вегански метод на живот.

Това че безлактозното хранене изключва захарта в млечните артикули, не значи, че приемът на сладки храни е неосъществим. Точно противоположното – модерната кулинария предлага от ден на ден неустоими предписания за безлактозни храни.

Ето няколко вкусни хрумвания за безлактозни кремове и сладоледи:

Безлактозен ванилов сладолед

За този апетитен сладолед можете да употребявате безлактозно мляко или напитка от кокос за основа. Добавете ванилов дестилат или семена от ванилия за мирис. Към рецептата прибавете захар на усет и блендирайте сместа в машина за сладолед.

Безлактозен шоколадов сладолед

 Безлактозни сладоледи и кремове

Използвайте безлактозно мляко или безлактозен сок от кокос за основа. Добавете какао на прахуляк или разтопен черен шоколад за усет на шоколад. Подсладете със захар и пригответе сладоледа.

Безлактозен малинов сладолед

Използвайте безлактозен йогурт или кокосов крем за основа. Добавете пресни или замразени малини за усет и цвят. Подправете със захар и превърнете в безлакотозен сладолед.

Безлактозен бананов сладолед

Използвайте зрели банани и ги замразете. Блендирайте замразените банани до приемане на кремообразна консистенция. По предпочитание прибавете ароматизатори като какао на прахуляк, ванилия или орехово масло.

Безлактозен карамелен крем

 Безлактозен шоколадов крем

За вкусната рецепта можете да употребявате безлактозна сметана или кокосов крем за основа. Подсладете със захар на усет и прибавете карамелен сироп или карамелизирани захарни топки. Загрейте сместа, до момента в който карамелът се разтопи и се получи гладка консистенция.

Безлактозен шоколадов крем

За рецептата използвайте безлактозно мляко, какао на прахуляк и захар за основа. Загрейте съставките и разбъркайте добре, до момента в който се разтопят и станат гладки. При нужда, прибавете карамелен сироп или ванилия за спомагателен усет.

Безлактозен лимонен крем

За него използвайте безлактозна сметана или кокосов крем за основа. Добавете свежо изцеден лимонен сок и натрошена лимонова кора. Накрая подсладете със захар и разбъркайте добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР