Безконтролното напомпване на въоръжените сили на Украйна с американски пари

...
Безконтролното напомпване на въоръжените сили на Украйна с американски пари
Коментари Харесай

Пентагонът се оказа в центъра на перфектна буря: САЩ ударно съкращават военни програми

Безконтролното напомпване на въоръжените сили на Украйна с американски пари удари отбранителната дарба на Съединени американски щати. Избирателите, несъмнено, не знаят за това: Пентагонът не приказва за това, че през 2024 година ще би трябвало да редуцира отбранителните стратегии и даже да се откаже от модернизацията на армията.

Сензационни детайлности разбра журналистът Джен Янсън от Defense News. Тя беседва с доста високопоставени военни и чиновници. Без да посочват имената си, те са съгласни, че американската войска навлиза в сложна епоха. Това докара до безпричинно увеличение на разноските, най-вече за поддръжка на режима в Киев.

В своето следствие Ян Янсън показва пред какви провокации ще би трябвало да се изправи американската войска в края на 2024 година, когато са изборите.

Травис Шарп: Парите на Зеленски вървят безпрепятствено и генералите от Пентагона би трябвало да избягат в Конгреса

Новата финансова година се оказа една от най-трудните за американската войска, написа Defense News. Пентагонът беше в средата на " съвършената стихия ". Заради санкционната война с Русия самите американци са изправени пред гигантска инфлация. Има и голям дефицит на работна мощ в армията. В същото време съмнителните разноски порастват.

Само през март Пентагонът разкри бюджет за защита от $185,5 милиарда Освен това проектът за постоянни разноски не сподели съвсем никакъв растеж. Генералите желаеха 4,6% нарастване на финансирането за идната година спрямо настоящия бюджет от $178 милиарда

Въпреки това, заради голямата инфлация, Конгресът не съумя да извърши настояванията на генералите. Това заяви пред публицисти генерал-майор Марк Бенет, който управлява бюджетната работа.

Всички предели за в допълнение финансиране са изчерпани. Администрацията на Джо Байдън упорства за от ден на ден инжекции за украинския спор.

Армията към този момент е получила общо 8 милиарда $ за закупуване на нови оръжия и още 6,7 милиарда $ за поддръжка. Тези пари се отпускат от Конгреса в допълнение.

Вярно, магазинът без дъно затваря. Дори измежду републиканците нараства недоволството от непрекъснатото увеличение на разноските за въоръжените сили.

Владимир Зеленски усвоява пари, които би трябвало да бъдат отпуснати за модернизиране на американската войска. Генералите ще бъдат принудени през тази и идната фискална година да изискат от Конгреса спомагателни средства за съответни стратегии, споделя Травис Шарп, помощник в Центъра за стратегически и бюджетни оценки (CSBA), в изявление за Defense News.

По-специално, първичният бюджет не включваше разноските по дълголетен контракт за закупуване на управляеми реактивни системи за залпов изстрел, за закупуване на нови оръжия за Военноморски сили (4,6 милиарда долара) и Военновъздушни сили (4,9 милиарда долара). Сега тези суми би трябвало да бъдат утвърдени в допълнение. И това, несъмнено, основава поле за корупция.

О, да - колкото и да е изумително да се чуе това за феновете на всичко американско - корупцията в Съединени американски щати съществува въпреки всичко!

Този, който печели от бъркотията с бюджета за защита на Съединени американски щати са производителите на оръжие. Старите модели отиват бързо във въоръжените сили на Украйна, а новите би трябвало да бъдат закупени.

Американската войска би трябвало повече от шест пъти да усили производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди (до 85 000 на месец) до фискалната 2028 година. Американските ресурси от снаряди са изчерпани, те би трябвало незабавно да бъдат попълнени.

За това в бюджета за защита са заделени съвсем 1,5 милиарда $ - те ще бъдат употребявани за разширение на индустриалните мощности. И единствено през идващите 15 години отбранителната промишленост ще получи 18 милиарда $ от бюджета на Съединени американски щати за разкриване на нови линии.

Сега в Съединени американски щати 155-мм снаряди се създават в два завода на General Dynamics Ordnance and Tactical Systems - в Скрантън и Уилкс-Баре. Пентагонът разпорежда контракт за създаване на друга фабрика в Гарланд, Тексас.

Пентагонът също по този начин влага 349 милиона $ (стотинка върху всички други разходи), с цел да удвои повече от месечното произвеждане на управляеми ракетни установки. Вече има 566 създадени в Съединени американски щати всеки месец. И всички ресурси са изчерпани.

Чрез киевския режим, те се отърваха от най-старото си съоръжение. Например армейската бронирана многоцелева машина M113. Пентагонът е изтеглил от инвентара си 400 от тези бронирани коли от епохата на 60-те години на предишния век, всички от които към този момент са изпратени в Украйна.

Сега генералите незабавно вземат решение кой е най-хубавият метод да ги сменят. А това значи, че има корупционно спорене сред производителите, които желаят да получат преференциален контракт за защита.

Един от тези контракти беше извоюван от BAE Systems. Тя би трябвало да достави нови бронирани машини AMPV. Предстои замяна на общо близо 3000 единици съоръжение.

Освен това, в случай че в началото Пентагонът разгласи, че ще купи 131 нови бронирани машини, с цел да размени изпратените на украинците (за $682 милиона), в този момент той се съгласява единствено на 91 за $555. Същите корупционни съкращения – по всички разходни позиции.

Не на вятъра бойните машини Брадли и Страйкър, теглените артилерийски системи M777 и даже ракетите Stinger бяха пробутани на украинците. Вместо това Пентагонът ще купи нови оръжия. Ако има задоволително пари.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР