Безконтактно плащане с банковата ни карта в градския транспорт, нови

...
Безконтактно плащане с банковата ни карта в градския транспорт, нови
Коментари Харесай

Модерно в градския транспорт: Карти и билети онлайн

Безконтактно заплащане с банковата ни карта в градския превоз, нови карти и онлайн зареждане. Това предлага от на следващия ден билет системата в столицата, която се чака към този момент 17 години.

За нововъведението се приказва от 2003 година. През 2018 година е подписан контракт за новата билетна система на софиянци.

Снимка: bTV
Старите карти остават годни още година, а нова може и да се съобщи, и да се зарежда към този момент на уеб страницата на сдружението. Липсва обаче по този начин мечтаният билет за време, с цел да е по-справедливо заплащането за превоз.

„ В момента ние имаме хардуера, устройствата, с които ще можете да си валидирате картите, да си купувате карти, само че ние нямаме политиката и концепцията какво желаеме да вършим с тези устройства, тъй като липсва тарифната политика “, изясни Борис Бонев, общински консултант в СОС.

Снимка: bTV

Ако пътуваме с метро, само че ни се наложи да хванем този трамвай единствено за една спирка, то тогава би трябвало да си закупим нов билет.

София е една от последните европейски столици без билет за време. Все отново предлагането ще бъде импортирано идната седмица.

Снимка: bTV
„ Имаме няколко оферти, билет за време, който да е за 30 минути и билет за време, който да е за час 60 минути за валидация. Това значи, че на 59 минута може да се валидирате и да пътувате още 15-20-30 мин “, сподели Димитър Дилчев, началник на ЦГМ.

Не е ясно обаче по кое време ще влязат на процедура. Есемес уведомяване за изтичащи документи сега няма, само че и това се планува.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР