Безконтактните плащания с Mastercard и Maestro в България ще бъдат

...
Безконтактните плащания с Mastercard и Maestro в България ще бъдат
Коментари Харесай

Безконтактните плащания с Mastercard и Maestro ще бъдат повишени до 50 лв.

Безконтактните заплащания с Mastercard и Maestro в България ще бъдат нараснали от 25 на 50 лв.. Така притежателите на този вид дебитни карти ще могат да заплащат артикули или услуги без да е належащо да вкарват ПИН код за транзакции до 50 лева Това оповестиха от екипа на Mastercard.

По-високият предел за безконтактни заплащания ще влезе в действие от 1 април 2019 година, като задачата е картодържателите да бъдат улеснени оптимално при извършване на покупки.

През 2017 година малко повече от половината консуматори с безконтактни карти в България са се възползвали от опцията да платят, без да вкарват ПИН код, което е нарастване с 22% за една година.

Методът на безконтактни заплащания в България най-често се употребява в супермаркети и хипермаркети (77%), в комерсиалните вериги (68%), в бензиностанциите (41%) и в ресторанти/кафенета/заведения за бързо хранене (21%). Според изследване на Mastercard междинната стойност на една транзакция в страната е 58 лева, което прави новият предел от 50 лева по-добре приспособен към настоящите финансови потребности на потребителите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР