Безконтактната технология продължава да се възприема като най-популярен начин за

...
Безконтактната технология продължава да се възприема като най-популярен начин за
Коментари Харесай

Всяко второ картово плащане в България през август е било безконтактно

Безконтактната технология продължава да се възприема като най-популярен метод за осъществяване на електронни разплащания в Европа. Приблизително всяка втора картова трансакция в комерсиалната мрежа е безконтактна. Данните демонстрират, че българските консуматори все по-често се възползват от софтуерното развиване, защото съвсем половината от всички осъществени картови разплащания в комерсиалната мрежа в страната са безконтактни.

Новo проучванe на Mastercard открива безспорно увеличение на използването на безконтактните разплащания в цяла Европа, като регистрира повишение с 97% на безконтактните транзакции за последната година.

Българският пазар отбелязва впечатляващ растеж от 151%, което е надалеч над междинното, с наклонност за непрекъснат напредък. През август 2018 година в България 49% от всички картови транзакции в комерсиалната мрежа са безконтактни. През януари 2018 година 40% от всички картови разплащания в комерсиалната мрежа в страната са безконтактни и броят им непрестанно пораства - до през днешния ден, когато всяко второ картово разплащане в България е безконтактно.

В над 15 основни европейски пазара - в това число Дания, Хърватия, Гърция, Унгария, Холандия, Полша, Русия - безконтактните транзакции в комерсиалната мрежа даже надвишават 50%. Непрекъснатото развиване на технологиите както в областта на заплащанията, по този начин и в областта на разбора на данни в цяла Европа, разрешава на страните да се възползват оптимално от напредъка в развиването на районната софтуерна инфраструктура. Като резултат всяка страна е в положение да оперира по-интегрирано и дейно.

Последните данни демонстрират също, че в доста европейски страни потребителското държание фрапантно се трансформира към пренасочване и разбиране на безконтактни технологии. В Полша, както и в други страни, безконтактните транзакции са водещи - над 80% в последната година. Много европейски страни одобряват безкасовата стопанска система чрез практиката за осъществяване на безкасови заплащания и бързото приемане на безконтактни технологии.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР