Безкомпромисни бийтове и мистериозно усещане доминират звученето на един нов

...
Безкомпромисни бийтове и мистериозно усещане доминират звученето на един нов
Коментари Харесай

Дебютният албум на Lunikk събира парчета от "Нереалния град"


Безкомпромисни бийтове и мистериозно чувство преобладават звученето на един нов музикален план в българската действителност, за който ще чувате много постоянно тази година, тъй като Кристина Йорданова и Денислав Попов от Lunikk имат намерение да издават от време на време части от дебютния си албум, който може да чакаме да излезе в цялостния си искра през есента. Пандемията ги предизвика да основат лично студио в дома си и да стартират да творят музика, каквато доста ни се желае, само че не постоянно може да чуем постоянно от локалните актьори. Ето какво споделиха самите реализатори в изявление пред Ladyzone.bg.

Здравей, Кристина! Какъв беше пътят ви с Денислав до основаването на Lunikk?

Здрасти, благодаря за поканата! Дени се занимава с музика от доста време. Свири на китара, пиано, понякога хваща и баса. Беше в тайфа, която обаче се разпадна през 2018 година От друга страна аз изобщо не съм се обръщала към тази концепция, тъй като просто пиша текстове, обичам да си играя с думите, успокояват ме. А от време на време ги подреждам и сред някаква мелодия. Имам си цяла тетрадка, в която си надрасквам и почтено казано не мисля, че съм супер добра, имам доста да раста, до момента в който си кажа " това е доста крепко ". Иначе до момента пях главно под душа. Дени разбра, че пипвам тоналност три години, откакто се запознахме. Така при започване на 2019-а той просто ме попита дали не желая да създадем албум дружно. И по този начин две години по-късно той стана подготвен.

Защо решихте да кръстите музикалния си план точно Lunikk?

Нищо по-яко не измислихме. (усхихва се) Луник е героиня от едни разкази, които писах в първи курс, а нейното име го взех от псевдоним в един К-поп конгрес, в който следях всякакви пердах банди, като бях по-малка. Най-вероятно съм го видяла някъде и ми е харесало, нямам спомен към този момент. Минахме през няколко други разновидността, само че това като че ли най-вече резонира с музиката ни.

Къде записвате музиката си и кой каква роля играе в основаването й? Как бихте описали самия развой по основаване на музиката си?

Записваме у дома. Тук си направихме мини студио и е супер комфортно, тъй като като ми пристигна музата в 3 сутринта, просто включвам микрофона и нормално това са най-успешните записи. Аз протоколирам сама, пиша текстовете си сама, мисля вокалните си линии сама, по този начин ми е най-удобно. Него го пъдя от стаята. Той е бийт мастърът. (смее се) Всичко под гласа ми е негова работа, аз давам мнение, връзката е двупосочна. Обикновено стартира с бийта, стига ненапълно и оттова поемам аз. След това си приказваме и когато разбере какво желая да кажа, продължава в посока, която най-добре би предала посланието. След като приключим, цялата ария се опакова и отива при микс инженера Янко Генов, който е нашият гуру.

В края на предходната година издадохте дебютната си ария " Unreal City ", а след това и сингъла " Ricin ". Какво да чакат почитателите ви през новата година – може би да издадете дебютния си албум, защото към този момент споделихте, че е подготвен? Кога може да го чакаме?

Не съм сигурна, че към момента имаме баш почитатели, само че дано манифестираме. На 24 февруари излиза третият ни сингъл " Soda Pop ", за който обиколихме най-малко 10 панелки в София, с цел да създадем доста готин клип. Сниман е от Боян Дечев и Тод Илиев, а се погрижи да изглеждаме блестящи. Албумът към този момент ще излезе през октомври – ноември, а до тогава ще нанижем още няколко сингъла. Целият албум канализира възприятията и мислите, които минават през мен, до момента в който търча през всекидневието. А нереалният град е метафора за това. Всеки може да го възприема през своята позиция, само че за мен всяко парче е от друго място в града. Като " град " може да значи доста неща и да има разнообразни форми. Който както го вижда.

Вижте цялото изявление с Lunikk в.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР