Безкофеиновото кафе и безалкохолната бира са две чудеса на модерния

...
Безкофеиновото кафе и безалкохолната бира са две чудеса на модерния
Коментари Харесай

Безкофеиновото кафе, съдържанието на кофеин в него и истината за напитката

Безкофеиновото кафе и безалкохолната бира са две чудеса на модерния свят, които все ни карат да повдигаме вежди от съмнение и неразбиране. Ако изборът на бира с 0% алкохол е понятен, в случай че сме щофьор да вземем за пример, то поръчването на кафе без кофеин продължава да бъде неясно за мнозина.

Най-често желанията към тази напитка са въз основата на лекарска рекомендация за ограничение на потреблението на кофеин по една или друга причина. Но преди да създадем този избор е добре да знаем истината за безкофеиновото кафе.

Вярването, че в него няма никакъв кофеин, е погрешно. То е на 97% без кофеин. Това е резултатът от специфичен развой, през който минава - декофеинизация.

С него от кафените зърна се извлича кофеинът, който е естествена част от тях. Но това не може да се случи на 100%. Ето още няколко забавни обстоятелството за безкофеиновото кафе, които може би не знаем.

При другите сортове кафе, които се употребяват за изработката на безкофеиново, остава друго количество кофеин. В зърната Робуста остава повече кофеин от тези Арабика.

В основата на процеса декофеинизиране е водата, тъй като кофеинът се разтваря. Към нея се прибавят разнообразни субстанции, като въглероден диоксид.

Процесът стартира още до момента в който кафените зърна са зелени и непечени. Модерните технологии разрешават извличането на кофеина и междувременното опазване на по този начин нормалния усет и мирис, които се дължат на останалите към 1000 субстанции в зърната.

Докато в чаша нормално кафе има сред 70 и 140 мг кофеин, в чаша безкофеиново той е до седем мг, написа Reader`s Digest.

Безкофеиновото кафе може да няма толкоз мощен пораждащ резултат, само че пък е доста потребно. То съдържа огромно количество антиоксиданти, които не се губят при процеса, през който минава.

Напитката без кофеин също редуцира риска от развиване на диабет вид 2. при него шансът да получим киселини е доста по-малък, в сравнение с при консумация на нормално кафе. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР