Безжизненото тяло на 16-годишния Костадин Джардов, който загина сутринта на

...
Безжизненото тяло на 16-годишния Костадин Джардов, който загина сутринта на
Коментари Харесай

Траурни агенции вкараха в схема тялото на загиналия Костидин

Безжизненото тяло на 16-годишния Костадин Джардов, който почина сутринта на 20 ноември, прегазен от джип на пешеходна пътека, попадна във въртележка от фирмени ползи и на процедура се трансформира в техен пленник. Скандалът гръмна сутринта през днешния ден, когато бащата на починалото момче, завърнал се незабавно от Франция, потърсил услугите на траурна организация, с цел да уреди погребението на момчето.

Почерненият родител избрал ковчег, прецизирал всички детайлности по церемонията, която би трябвало да се организира петък в град Черноморец, само че сега, в който го попитали, къде е тялото на покойника, останал без думи. Оказало се, че друга погребална организация към този момент е сключила контракт с незнаен родственик. Или най-малко по този начин настояват от траурна организация „ Архангел Михаил “.

„ Стана неразбирателство. Това стана. Ето, да се обадят на дамата, която сподели да се вземе камера за предпазване на тялото. Намерете и момчето, което донесе облеклата. Нека да дойдат и да кажат какво е станало “, споделиха от погребалната организация. Оттам настояват, че близка на фамилията се е обърнала към тях още в понеделник, незабавно след аутопсията, са прибрали натрупа на момчето в своя хладилна камера, за която платили -  по 50 лв. дневно.

От организацията декларират, че са направили всички нужни процедури за погребението на починалото момче - санитарна обработка, обличане и прочие, а като към тях се прибавела и сметката от камерата, сумата набъбвала до 1360 лв.. От „ Архангел Михаил “ прецизират, че са създали всичко това, откакто са били потърсени от родственици. Посочват и оставения телефон за връзка. На него обаче чужд глас дава отговор, че не е осведомен със случая. Впечатление прави и още една детайлност - при разглеждането на контракта се оказва, че в него на името на заявител е записано единствено... Костадин. Това е името на покойника.

„ Как детето излезе от моргата “, се пита бащата на Костадин. „ Как се взема дете от морга и се споделя 1300 лв., с цел да освободим тялото “, допълват роднините.

Драмата стартира сутринта, а в късния следобяд, след извършени десетки диалози с близки на починалия, представител на траурна организация „ Архангел Михаил “ съобщи, че тялото на момчето, ще бъде освободено без да бъдат платени никакви такси. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР