Безжичното устройство работи без компютър или телефонМарк Зукърбърг на фона

...
Безжичното устройство работи без компютър или телефонМарк Зукърбърг на фона
Коментари Харесай

Зукърбърг показа автономен VR шлем Oculus Go

Безжичното устройство работи без компютър или телефон

Марк Зукърбърг на фона на новия VR шлем Oculus Go

Новият шлем за виртуална действителност Oculus Go, показан от създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, е изцяло самостоятелно безчижно устройство, което може да работи независимо, без да е обвързвано с компютър или смарт телефон.

Oculus Go има LCD екран с резолюция 2560×1440 пиксела и вградени представители, само че дава е общоприет 3,5-мм излаз за слушалки. Шлемът е съпроводен от контролер с тъчпад и спусък за задействане – същия като Samsung Gear VR.
още по тематиката
Приложенията за Gear VR и Oculus Go са съвместими и употребяват идентични контролери, подчертаха от Фейсбук. Новият VR шлем на Oculus (компания в състава на Facebook) се чака на пазара при започване на 2018 година с цена $199.

Марк Зукърбърг нарежда Oculus Go като устройство за гледане на филми и концерти, за игри или просто разходка с другари във виртуалната действителност.

Същевременно, Фейсбук повдигна завесата и пред идващия VR шлем – Oculus Santa Cruz, който се създава сега. Подобно на Oculus Go, устройството е безжично и самостоятелно, само че има повече благоприятни условия от досегашните два модела.

Oculus Santa Cruz разполага с 6DOF камера, способна да разпознава придвижвания с шест степени на независимост. Устройството е съпроводено от двойка контролери на придвижване, които споделят със датчиците на шлема през инфрачервен интeрфейс.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР