Безжичните слушалки са седна от най-бързо развиващите се продуктови категории

...
Безжичните слушалки са седна от най-бързо развиващите се продуктови категории
Коментари Харесай

Samsung Galaxy Buds – по-малко за почти същите пари

Безжичните слушалки са седна от най-бързо разрастващите се продуктови категории сега. Това е по този начин освен поради удобството, което те оферират, само че и тъй като производителите на смарт телефони подтикват клиентите си да получават такива устройства, премахвайки 3,5-милиметровите аудио жакове от своите артикули.

Samsung не изостава от наклонността, макар че относително до неотдавна искрено се подиграваше на Apple, която за порден път поведе хорото, премахвайки аналоговия аудио излаз в своите iPhone-и преди няколко години. Междувременно компанията от известно време предлага безжични слушалки, последните измежду които в този момент обсъжданите Galaxy Buds. Това са базовите безжични " тапи " на Samsung, които се преглеждат като натурален избор при ъпгрейд на коплектованите с нейните смарт телефони жични решения.

 Samsung Galaxy Buds – по-малко за съвсем същите пари
Дизайн и улеснение

Може да се каже, че това е директният съперник от страна на корейците на AirPods на Apple. Това са базови слушалки, които въпреки всичко са надарени с комфортни функционалности, като да вземем за пример опция за безжично зареждане, софтуерен еквилайзер, тъчпад и така нататък

Слушалките са с нормалния форм фактор – две тапи и кутия, която служи за предпазване и ги зарежда от вградена спомагателна батерия. Дизайнът е ергономичен и макар видимо едрите си габарити в действителност се слагат елементарно и персонално на мен са ми доста комфортни.

Всяка слушалка тежи под 5 гр., което ги слага някъде в средата на класацията във връзка с тежестта. Личи си, че формата самите безжични устройства, по този начин и и на кутийката са премислени. Гнездата, в които се постават слушалките за зареждане са необятни и при първите едно-две прибирания даже ги донамествах с пръсти. Бързо открих обаче, че капакът на кутийката намества и фиксира наличието ѝ, тъй че нямах проблеми с неприятен контакт или незаредени слушалки. Капачето ѝ се придържа от задоволително мощен магнит.

Идвайки от надалеч по-евтините Mi AirDots на Xiaomi, доста бързо оцених дизайна на Galaxy Buds. Широките гнезда в кутийката на вторите разрешават доста по сигурен захват при изваждане на тапите. AirDots лежат в доста по-тесни и каналчета, което в композиция с по-ниския профил на самите слушалки може да направи ваденето им от кутията досадна задача, обвързвана с няколко несполучливи опита и псувни на разум, изключително в случай че се пробвате да постигнете това вървешком или с мокри ръце.

Всяка от слушалките разполага с дребен тъч бутон. Чрез докосването един, два или три пъти можете да спирате/пускате музиката, да преминавате на последваща или предходна ария и да приемате или отказвате позвънявания. Налице е и опция за надзор на силата на звука посредством задържане на пръст върху лявата или дясната слушалка. Дълго натискане на бутона може да задейства и гласов помощник. Ако смарт телефонът ви също е от Samsung (в случая тествах слушалките дружно с Galaxy A80), то това по дифолт е Bixby.

 Samsung Galaxy Buds – по-малко за съвсем същите пари
Звук

Още първоначално би трябвало да се подчертае, че това не са аудиофилски слушалки. Все отново става дума за Bluetooth връзка, която има своите ограничавания, както за много дребни по мярка говорителчета.

Продължавайки сравнението с Mi AirDots, Galaxy Buds звучат осезаемо по-добре. Звукът на корейския артикул несъмнено е по-балансиран и с по-малко изкривявания, в случай че решите да слушате по-силна музика. Разбира се, не би трябвало да пропуща фактът, че първите костват към два пъти по-малко Все отново, от продукта на Samsung получавате опция за безжично зареждане, както и спомагателен датчик, посредством който слушалките " усещат ", когато ги извадите от ухото си. Странно решение на разработчиците обаче е, че с цел да спре музиката би трябвало да извадите и двете слушалки...

Бих определил звученето на Galaxy Buds като неутрално. Налице е порядъчен бас, който остава налице даже при увеличаване на звука. В Galaxy Wearable приложението е очакван и базов еквилайзер с пет авансово заложени позиции, измежду които увеличаване на баси, увеличаване на " требъл " и други

Всяка от двете слушалки можа да работи независимо. Това е планувано за да употребявате някоя от двете като устройство за свободни ръце до момента в който шофирате да вземем за пример. За страдание звукът, който ще получи събеседникът ви при осъществяване на диалог е с несъмнено ниско качество, изключително в случай че се намирате в по-шумна конюнктура. След осъществяване на няколко диалога събрах отзиви, че гласът ми се чува приглушено, само че въпреки всичко думите са разбираеми.

Тъй като Galaxy Buds сами по себе си изолират сносно близките звуци, разработчиците са планували и функционалност за " пропускане " на околни шумове, употребявайки микрофоните на всяка слушалка. Опцията е забавна като концепция, само че едва ли ще я ползвате. В по-шумна конюнктура ще установите че някои звуци биват усилвани повече в сравнение с други и е налице леко забавяне, което се усеща при диалог. Със сигурност не бих задействал тази алтернатива с концепцията да слушам колите, до момента в който се придвижвам из града.

Не на последно място би трябвало да подчертая, че това са следващите безжични слушалки, които не са подобаващи за игри, поради забавяне на звука, по отношение на протичащото се на екрана. Тук би трябвало да се означи, че в случай че ги комбинирате с устройство на Samsung, то казусът не е толкоз явен, само че при работа с какъвто и да е различен смарт телефон изоставането на звука е дразнещо. Разбира се, в случай че слушате музика това не ви касае

 Samsung Galaxy Buds – по-малко за съвсем същите пари
Батерия и връзка

По данни на Samsung батериите в слушалките дават до седем часа слушане не музика. Акумулаторът в кутията пък, т.е. след дозареждане, прибавя още толкоз. Поне при при пресни батерии тези данни са правилни. В моите уши Galaxy Buds " живееха " приблизително малко под шест часа. Трябва обаче да си призная, че обичам да чувам музика по-силно.

След цялостно привършване на акумулаторите зареждането на кутията и слушалките посредством USB-C врата лишава към час. Самите слушалки пък доближават цялостен заряд за почти съшо толкоз време. От Samsung дават обещание час и половина работа след 15 мин. в кутията. Нямаше по какъв начин да тествам възмжожността за безжично зареждане, само че съгласно информация в интернет в този случай са нужни към два часа.

Вътре в кутийката, сред двете гнезда, като и на предната ѝ страна са ситуирани два светодиода, които демонстрират моментното положение на слушалките и на самата кутия. Те светят в жълто когато слушалките се зареждат и в зелено, когато се заредят и в алено, когато зарядът е на изчерпване.

Ходейки из София и със смарт телефон в някой от предните джобове на панталона за няколко дни ми се случи връзката със слушалките да прекъсне единствено един или два пъти.

 Samsung Galaxy Buds – по-малко за съвсем същите пари
Заключение и някои мисли

Galaxy Buds на Samsung попадат по средата сред водачите в сегмента – Airpods на Apple и по-евтините китайски оферти като упоменатите AirDots на Xiaomi. Цената е височка, само че би трябвало да се регистрира фактът, че този вид артикули би трябвало да се преглежда като част екосистема. Разработчиците на продукта явно чакат той да бъде натурален избор за купувачите на техните по-скъпи телефони. Качеството на продукта е положително, само че...

Четейки текста дотук евентуално се чудите за какво заглавието на ревюто е такова. Отговорът е в нашия опит. Преди към година тествахме други слушалки на Samsung – Gear Icon X. Те оферират на потребителя вградена памет, която може да бъде употребена за зареждане на музика, която да слушате до момента в който спортувате да вземем за пример, без за задачата да е нужен смарт телефон. Снабдени са още с акселерометър и инфрачервен датчик. Цената им предходната година бе към 400 лева, само че в този момент приближава тази на по-пресния и много по-аскетичен артикул. Разликата в цената на Gear Icon X и Galaxy Buds е най-много към 60 лева, т.е. 20% от цената на вторите. Според мен цената на базовите слушалки на Samsung трябваше да е с най-малко 50-ина лева по-ниска. По този метод те щяха по-добре да се диференцират от Icon X, както и стоят по-добре на фона на общия пазар...
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР