Безгрешният ход на волейболният отбор на Марица (Пловдив) в НВЛ-жени

...
Безгрешният ход на волейболният отбор на Марица (Пловдив) в НВЛ-жени
Коментари Харесай

Марица продължи безгрешния си ход в първенството с победа и над ЦСКА

Безгрешният ход на волейболният тим на Марица (Пловдив) в НВЛ-жени продължи и в днешното посещение на ЦСКА. Шампионките се поздравиха с 11-ата си поредна победа от началото на сезона. Пред 83 фенове в зала " Васил Симов " те надиграха домакините с 3:0 (25:12, 25:20, 25:20) * след 65 минути игра в отсрочен мач от 9-ия кръг.

Дерби сред първия и втория в таблицата не се получи. В първия гейм Марица надигра ЦСКА по всички параграфи. С един от 5-те аса, които гостенките нанизаха в тази част, Симона Димитрова я затвори при разгромното 25:12. Пловдивчанки позволиха малко повече брак във втория гейм и той се получи по-равностоен. Едва в заключителните моменти девойките на Иван Петков съумяха да наложат трайно превъзходство с помощта на мощната си игра в офанзива, а Нася Димитрова с убийствена контра оформи крайното 25:20. В последния гейм ЦСКА усили риска, само че с това пристигнаха прекомерно многото неточности в играта на Червените. Жълто-сините се възползваха и безгрижно стигнаха до успеха с ново 25:20, закрепено с сполучлива офанзива на Десислава Николова.

Най-резултатни в мача с по 11 точки за победителките станаха Виктория Григорова, Десислава Николова и Симона Димитрова. Ивета Станчулова приключи с 10 точки за ЦСКА.

Марица води в класирането към този момент с 11 победи от 11 мача и 32 точки. В таблицата следват ЦСКА с 6 победи и Берое (Стара Загора) и Левски с по 5 триумфа. Следващата седмица " жълто-сините " одобряват Раковски (Димитровград) за последната си среща от постоянния сезон. Точните дата и място на дуела ще бъдат обявени в допълнение.

*Статистика: Благовест Тодоров
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР