Бездомници ще приемат милостиня чрез кредитни карти с баркодове на

...
Бездомници ще приемат милостиня чрез кредитни карти с баркодове на
Коментари Харесай

Бездомници ще приемат милостиня чрез кредитни карти с баркодове на врата

Бездомници ще одобряват лепта посредством кредитни карти с баркодове на врата
Новият план за обществена иновация, наименуван "По-голяма промяна" дава на бездомните хора QR код, сходен на този, публикуван за онлайн билети.

QR код (съкращение от Quick Response) е характерен матричен баркод, различим от специфични QR четци за баркодове или камери на мобилни телефони. Баркодът се състои от черни модули, подредени в квадратен образец върху бял декор. Често компании ги употребяват като елементарен метод да отведат потребителите си на избран интернет адрес.

Минувачите, които желаят да оказват помощ на бездомника, само че нямат никакъв кеш джоба си, могат да сканират кода посредством своя смарт телефон и да дарят избрана сума на съответното лице посредством онлайн заплащане. Дарението влиза в сметка, която се ръководи от чиновник, гарантиращ, че парите ще отидат по направление в сходство с контрактувана цел, като да вземем за пример икономисване на депозит за наем или нов паспорт.

"Проблемът, който се опитваме да разгадаем е, че живеем в едно все по-безотговорно общество и би трябвало да облекчим терзанията на хората по отношение на това, защо могат да бъдат изразходвани тези пари", сподели Алекс Маккалиън, създател на "По-голяма промяна" пред Би Би Си. „ Така че решението, което сме взели, е механизъм за даване на пари посредством вашия образован телефон с ограничаващ фонд “.

Когато се сканира баркода посредством смарт телефона, се демонстрира потребителски профил на бездомника. От него могат да се научат разнообразни събитията, като да вземем за пример по какъв начин е станал скитник или каква е била неговата специалност или претовареност.

Проектът, създаден в Оксфорд, е с поддръжката на „ Oxford University Innovation “ и „ Oxford’s Said Business School “.

Нийл Койл, заместник-председател на Парламентарната група за закриване на бездомността, съобщи: "Необходимостта още веднъж се трансформира в майка на изобретенията и в този момент има приложение, което да помогне да се основат повече публични дарения за бездомни хора. “

Той добави, че рецесията с хората без заслон ескалира през последните години и приложението няма да помогне да се решат проблематични въпроси като неналичието на стратегии за попречване на използването на опиати и алкохол, жилища на налични цени и грижи за психологичното здраве.

Джон Спаркс, основен изпълнителен шеф на списание "Кризис", съобщи: "Окуражително е да се види, че хората желаят да оказват помощ на нуждаещите се от заслон, само че по-глобалния проблем е, че нито бездомниците, нито каквато и да била форма на лишаване през днешния ден не би трябвало да е спешна тематика в Британия.

Проблемът, който световно би трябвало да бъде решен съгласно списанието, е че безкешовите заплащания могат да допринесат за намаляването на продажбите.

Списанието, което се продава от бездомни хора, към този момент регистрира негативи в продажбите поради хора, които вървят нагоре и надолу по улиците на Англия без монети и банкноти в джобовете си, защото разчитат на карти и мобилни телефони за заплащания.

Ръсел Блекмън, управител на „ Big Issue “, съобщи по-рано тази година, че се търсят способи да се внедрят безкасови заплащания към всички свои продавачи.

"От жизненоважно значение е да разработим вярното безконтактно решение за нашите снабдители, като подсигуряваме, че те могат да получат неотложен достъп до средствата си, даже в случай че нямат лична банкова сметка заради липса на непрекъснат адрес", сподели той. /Телеграф
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР