Бездомник се настани нa място светиня за врачани – къщата

...
Бездомник се настани нa място светиня за врачани – къщата
Коментари Харесай

Безобразие! Бездомник се настани в къщата музей на Никола Войводов /снимки/

Бездомник се настани нa място реликва за врачани – къщата музей на Никола Войводов, научи BulNews.bg.
За казуса сигнализира врачанка в обществените мрежи. Тя снимала от вкъщи си, който се намира против постройката, по какъв начин клошар най-необезпокоявано си спи на терасата. Това не е първият сходен сигнал от дамата. Тя е подавала редица недоволства от неприятната поддръжка на парцела, както и от младежи, които по думите й пият бира, викат, смеят се и даже се съвокупляват в къщата, отдадена на видния бунтовник.
„ Щом хората преди нас са решили това да бъде музей, значи са решили, че този човек, починал единствено на 25 години, заслужава най-малко почитание. Не желая никой да разрушава, не желая никой да си пие бирата и да се целува на място, което за мен е реликва. Искам да знам кой спи и не си прави работата!!!”, написа врачанката.
Къщата музей на Никола Войводов се стопанисва от Регионалния исторически музей във Враца. В нея има фотоси на същинския дом на революционера, може да се научи повече за историята му, както и да се видят надгробната му плоча и костницата му.
Оплакването в обществената мрежа за бездомника наложи включване от чиновник на община Враца. Той твърди, че управлението на музея е известено и ще бъде осъществена инспекция на място и следващи дейности за нерегламентираното влизане на скитника в постройката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР