Бездомник, който обикаля Враца в последните дни, се издирва от

...
Бездомник, който обикаля Враца в последните дни, се издирва от
Коментари Харесай

Община Враца търси под дърво и камък бездомника Йордан

Бездомник, който обикаля Враца в последните дни, се търси от общината в града. Чиновниците търсят клетника, с цел да му предложат заслон и топла храна, преди упования снеговалеж през идващите дни. Снимки на бездомникa разбуниха духовете в обществената мрежа и трогнаха десетки хора с положителни сърца. Врачани забелязали мъжа в разнообразни региони на града, до момента в който се опитвал да си откри издръжка или да си отпочине на някоя скамейка. Те го снимали и споделили във фейсбук за неговата история да стигне до повече хора и да се откри заслон за него преди старта на зимата, оповестява bulnews.bg.
От община Враца видели постовете и почнали да търсят бездомника с желанието да не го оставят в студените дни и нощи без заслон и топла храна. В сряда специалисти от отдел „ Социални действия “ са провели диалог с него, при който станало ясно, че негово име е Йордан Костадинов. Той е с непрекъснат адрес в Криводол и сегашен адрес във Варна, като има племенник в Пазарджик. През интервала 31 октомври - 7 ноември бил признат за лекуване в кардиологичното поделение на врачанската болница. Откакто е изписан мъжът скита из града, без храна и покрив над главата си.

При срещата с бездомника специалистите са му обяснили разновидностите за кандидатстване за настаняване в обществена услуга и приемане на помощ, посредством дирекция „ Социално подкрепяне “ - Криводол и община Криводол. Той обаче е отказал да търси подпомагане от посочените институции. Йордан споделил, че през последните 15-16 години е живял в разнообразни градове на страната - Варна, Велико Търново, София, където му е предлагано да бъде настанен в Кризисен център, само че е отказвал. Искал е да се прибере наоколо до родното си място. От общината към този момент са стартирали процедура по настаняването му в Център за краткотрайно настаняване, само че сега Йордан не може да бъде открит. От общината приканват в случай че някой го види да да алармира на тел. 0879 984 666.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР