Бездомни кучета в Китай може да са пренесли COVID-19 на

...
Бездомни кучета в Китай може да са пренесли COVID-19 на
Коментари Харесай

Дейли стар: Бездомни кучета може да са пренесли коронавируса, след като са изяли изхвърлено месо от прилепи

 Бездомни кучета в Китай може да са пренесли COVID-19 на индивида, откакто са яли изхвърлено месо от прилепи. Това твърди ново канадско проучване, което звучи стъписващо, написа английският в. " Дейли остарял ".

Ръководителят на проучването Сюхуа Сю показва, че откриването на произхода на ковид е основно за разрешаването на сегашната рецесия. “Нашите наблюдения ни доведоха до нова догадка за първичното предаване - споделя професорът. - Предшественикът на COVID-19 и неговият непосредствен родственик - коронавирусът при прилепите, инфектира червата на кучетата, което евентуално е довело да бързата му еволюция и до прескачането му върху хората ".

Резултатите на канадския екип, оповестени в сп. “Молекулярна биология и еволюция ", са учредени върху проучвания на коронавирусите при разнообразни скотски типове, в това число прилепи, панголини, кучета и змии. По-рано панголините - тип люспест бозайник, и змиите бяха посочени като вероятни преносители.

Хората и бозайниците разчитат на протеина ZAP, който им оказва помощ да се борят с вируси. При реакцията CpG динуклеотиди насочват имунната система да нападна вируса, с цел да не се популяризира. Има обаче коронавируси, които съумяват да заобиколят отбраните на организма, като понижават CpG, сочи проучването. Било открито, че К-19 и най-близката му вариация - тази при прилепите, имат най-ниско равнище на CpG. Сходни стойности били открити само в коронавируси при кучетата. 

Има обаче и критици на тази доктрина. Проф. Джеймс Ууд от университета в Кеймбридж споделя пред Си Ен Ен: “Това е догадка, учредена на компютърен разбор на геномите на другите коронавируси, никакви открити обстоятелства не я потвърждават. Не считам, че хората би трябвало да се опасяват от кучетата ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР