Бездомни кучета нападнаха мъж в Благоевград. Инцидентът е станал вчера

...
Бездомни кучета нападнаха мъж в Благоевград. Инцидентът е станал вчера
Коментари Харесай

Глутница кучета нападна актьор в Благоевград

Бездомни кучета нападнаха мъж в Благоевград. Инцидентът е станал през вчерашния ден пред постройката на Съдебната палата. Пострадалият е артистът Иван Тодоров, атакували са го шест животни.

Проблемът с кучетата в града е от години, а сигнали са подавани неведнъж.

Оставих щерка си на детска градина, а по-късно се прибирах по основната улица. Спрях за миг, с цел да видя дали цветарския магазин работи, а по-късно чух лай на кучета. Обградиха ме шест животни, след което стартира битка за оцеляване. Който не го е нападала глутница кучета, той не знае какво е чувството. Защитаваш се с ръце и крайници. Едно от тях съумя да ме заръфа за седалището, разяснява пред bTV Иван Тодоров.

Стана ми ясно, че ще изгубя тази борба. Започнах да се експортирам към съда, където има защита. По пътя паднах, при което ми минаха ужасяващи мисли. Представях си по какъв начин ме раздират. Успях да стигна до рампата за инвалиди пред постройката и по нея влязох в съда. Бях с кръв, ожулвания, охлузвания и скъсани дънки. Посъветваха ме да отида да си слага ваксини за тетанус и бяс, добави още той.

Проблемът не е, че аз съм следващият нахапан, само че до момента в който обикалях по кабинетите, се оказа, че има ужасно доста случаи на нахапани хора във всички региони на града, само че те си мълчат. Искаме да дадем публичност и нещо да се направи. Вече се движиш със спрейове за самоотбрана, уточни артистът.

Проблемът става все по-голям, за него обаче е належащо национално решение. Общините са с доста ограничаване пълномощия по отношение на казуса с бездомните кучета. Животни от прилежащи общини се докарват в по-големите градове, изясни секретарят на община Благоевград Дейвид Арабаджиев.

Съпругата на Иван Тодоров показа, че се опасява да се разхожда сама, тормози се и за децата си, заобикаля и когато види куче, обръща посоката.

Не мога да се оправя с шест кучета и с две деца до мен. Трябва да се откри някакво решение, сигурно то не е в това да убиваме животните, само че не може да оставим нещата по този начин, показа още тя.

БТВ, „ Тази заран "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР