Бездомна котка от столичния квартал Изток се превърна в най-известното

...
Бездомна котка от столичния квартал Изток се превърна в най-известното
Коментари Харесай

Най-известната котка във Фейсбук

Бездомна котка от столичния квартал " Изток " се трансформира в най-известното животинче в обществените мрежи през последните дни. Плакат със фотография на котката Цонка и занимателен апел провокира усмивки измежду дребни и огромни.

София

Хитра манипулаторка, с пухкави форми и доста симпатична - това са главните характерности на бездомната котка Цонка. Животинчето е амулет на ветеринарна клиника в квартал " Изток ", където целият личен състав се грижи за нея - хранят я постоянно, дават и заслон и милувки.
доктор Георги Николов - ветеринарен доктор: " Когато отворихме клиниката, преди към две години, тя към този момент си беше тук. Стигнахме досега, в който при отваряне на вратата тя просто си влиза, разхожда се и е нещо като наш трети рецепционист ".
Това, което направи мъркащото животинче известно, е забележителният ѝ вкус. Нейна фотография с афиш я направи същинска Facebook звезда. На плаката написа: " Котката Цонка е нахранена, не ѝ се връзвайте на номерата ". А историята на апела също е занимателна:

доктор Георги Николов - ветеринарен доктор: " Тя е извънредно безапелационна, че не е яла от най-малко 10 дни, а в действителност е хапнала три минути преди този момент. И защото е много нездравословно котките да преяждат и да са с наднормено тегло, а тя малко беше поела по този път, взехме решение да вземем ограничения. Обикновено постоянно, когато забележим някой, че потегля с пауч на открито да я храни и някой от екипа тича и изяснява " Моля ви, недейте, тя е хапвала ", само че стана толкоз постоянно, че направихме този афиш, с цел да знаят хората, че тя си е нахранена много предостатъчно ".
Освен че в никакъв случай не отхвърля храна, Цонка е известна в квартала с гальовния си темперамент. Тя е кастрирана, изцяло здрава и подготвена да подари с доста любов индивида, който реши да отвори дома си за нея.

доктор Георги Николов - ветеринарен доктор: " Повечето хора единствено и се радват, някои даже се снимат с нея. Ние бихме били доста щастливи, в случай че има сериозен осиновител, тъй че това би било една доста хубава последваща стъпка ".
Котката, даже повече от кучето, е най-хубавият другар на индивида. Причината - тя в никакъв случай няма да ви упрекна, че ядете по нощите, тя ще яде с вас. Това сигурно значи, че пухкавата Цонка би била правилен другар и приятна компания за всяка софра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР