Бездомен мъж на име Иван от Бургас намерил изгубен телефон

...
Бездомен мъж на име Иван от Бургас намерил изгубен телефон
Коментари Харесай

Бездомният Иван намери изгубен телефон и го пази 1 месец, защото...

Бездомен мъж на име Иван от Бургас намерил загубен телефон в градинката до Операта в Бургас. Вместо да го продаде и да изкара някой лев за себе си, индивидът решил да върне изгубената движимост, написа " Флагман ". Той обаче не можел да борави с апарата и не знаел по какъв начин да открие притежателя му.

Затова решил да разпореди тази работа на филантропа Пламен Делев - млад мъж, който, въпреки че е неработоспособен и не разполага с големи средства, непрестанно оказва помощ на хора в неволя. Иван нямал визия къде живее Пламен и разчитал да го срещне инцидентно. Така близо месец пазил телефона, до момента в който най-после двамата се видели и той му предал изгубения телефон.

Пламен елементарно намерил дъщерята на притежателя, защото телефонът принадлежал на 93-годишен мъж и в него нямало доста номера, а единствено на най-близките му хора. Уговорили си среща, на която той върнал изгубената движимост.

Това показа дъщерята на възрастния мъж Снежана Димитрова. Ето и цялото й писмо:

" Здравейте,

Искам да опиша за един младеж, за който - след мое изследване за него в интернет, разбрах, че също добре познавате.

Историята ни е следната: Със брачният партньор ми живеем в Черноморец, тук създадохме семейство, отгледахме децата си.

В Бургас остана възрастният ми татко, който е на 93 години, живеещ независимо.
Със брачна половинка ми му купихме мобилен телефон, с цел да имам аз връзка с него и да бъда спокойна за положението му. Една вечер желаех да се чуя с татко си, само че апаратът му беше изключен.

Притеснени, със брачният партньор ми отидохме до Бургас и разбрахме, че татко ми е добре, само че е изгубил телефона си. Купихме нов и забравихме за случката.

Какво беше учудването ни, когато на персоналния ми номер позвъни млад мъж, който се показа с името Пламен Делев е сподели, че изгубеният мобилен телефон е в него.

На уговорената среща разбрахме, че татко ми е изгубил телефона си в градинката на Операта. Апаратът бил открит от бездомника Иван и съхраняван от него в продължение на близо месец, до момента в който види Пламен и му го съобщи, с цел да намери притежателя.

Останах възхитена от този младеж, който освен гледа да оказва помощ материално на бездомните хора,но очевидно съумява да окаже и влияние над тях да бъдат почтени, макар бедите и метода си на живот!!!

С почитание!
Снежана Димитрова "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР