Бездомен мъж използва последните си 20 долара, за да купи

...
Бездомен мъж използва последните си 20 долара, за да купи
Коментари Харесай

Бездомник даде последните си пари на жена, изпаднала в беда, но после...

Бездомен мъж употребява последните си 20 $, с цел да купи бензин на закъсала на пътя жена, тъй като се тормозил за сигурността й. Начинът, по който тя му се отблагодарява, трансформира живота му.

27-годишната Кейт Макклър и нейният другар Марк Д'Амико трансформират в своя задача това да оказват помощ на някогашния морски пехотинец и пожарникар Джони Бобит-младши да стъпи още веднъж на краката си с акция за набиране на средства, която съумява да обезпечи над 100 000 $.
Бобит се притича на помощ на Макклър през предишния месец, когато бензинът й свършва късно вечерта на пътя, до момента в който карала, с цел да се срещне с другарка във Филаделфия.

Тя тръгнала пешком към най-близката бензиностанция, само че тогава срещнала Бобит, който й споделил да се върне в колата и да се заключи.
След това Бобит похарчил последните си 20 $, с цел да й купи бензин, тъй че да може да се прибере у дома.
“Той се върна и аз съвсем изпаднах в потрес,” споделя Макклър пред New York Post.

We told Johnny about the @gofundme he wants to say thank you to everyone who donated or shared!! #philly #rak pic.twitter.com/jfkwamTRpp
— Kate McClure (@getjohnnyahome) November 16, 2017
След направеното положително Бобит не желае нищо в подмяна. В последните седмици обаче Макклър и нейният другар стопират на няколко пъти на мястото, където той живее на улицата, като му връщат парите и му оставят облекла.
“Отидохме до магазина, купихме огромна раница и я напълнихме с всякакви неща. Той отвори десертчетата гранола и ни предложи едно,” споделя тя. Тогава те му споделили, че са ги донесли за него.

Развълнувани от неговата безкористност, те започват акция за набиране на средства за Бобит, като задачата им е 10 000 $ — задоволителна сума да покрие “първия и последния месец наем на апартамент, надеждна кола и сред 4 и 6 месеца разноски.”

Те даже не са си и представяли, че при започване на седмицата сумата ще нарасне до съвсем 70 000 $. (Към днешна дата набраните средства към този момент надвишават 117 000 $. Тя са дарени от над 4 000 души в продължение на 12 дни.)
“Това е откачено,” споделя Макклър за набраните пари през GoFundMe. “Това промени цялостното ми виждане за хората. Това е най-хубавият Ден на благодарността в живота ми.”

Бобит е шокиран, съгласно двойката.
“Говорхме с него през вчерашния ден и сумата бе към 17 000 $,” споделя Д'Амико. “Той продължаваше да повтаря, че не желае да пропилее тази опция.”
“Стартирахме с търсене на стая за сред четири и шест месеца, а в този момент гледаме жилища, които могат да бъдат наети за година,” споделя Д'Амико.
За тяхно удивление парите не престават да се натрупат за 34-годишния Бобит, който е деец от морската пехота и също по този начин е работил като пожарникар и фелдшер, преди да се сблъска със съществени компликации в живота.

“В последния половин час се събират по към 100 $ на минута. Имаме две обособени дарения от по 2 000 $. Една жена предложи да заплаща наема му в продължение на година,” споделя Д'Амико.

Двойката се надява, че Бобит ще се причисли към тях за вечерята по случай Деня на благодарността в дома на майката на Макклър.
Бобит, който е от Северна Каролина, е без дом от година и половина и заживява под мост, откакто преди този момент е обран в подслон.
“Той се връща от военна работа в морската пехота и по някаква причина нещата с жена му не се получават, което му се отразява доста тежко,” споделя Д'Амико. “Той напуща Северна Каролина и стартира да пътува из страната.”

Бобит желае да работи в колоса в областта на онлайн търговията Amazon. Служител на компанията към този момент се е свързал с него и желае да му помогне да стартира работа.

“Той е в действителност добър човек, тъй че мисля, че заслужава всичките положителни неща, които сега му се случват,” споделя Макклър.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР