Бездомен български пенсионер бе забелязан да обитава беседката до Слънчевия

...
Бездомен български пенсионер бе забелязан да обитава беседката до Слънчевия
Коментари Харесай

Хорска мъка! Български пенсионер бедства на метри от детска площадка

Бездомен български пенсионер бе видян да населява беседката до Слънчевия часовник в Северния парк в столицата. Човекът е в бедствено състояние. Въпреки, че беседката е ситуирана на детска площадка, хората го заобикалят и никой не го заговаря.

За него описват очевидци, които се обърнаха към БЛИЦ за помощ:

Димитър има до себе си единствено няколко дребни бутилки с недопита вода. Отказва пари, тъй като няма сили да отиде даже до някой магазин отвън парка. Казва, че за последно е приемал храна преди 3 дни и сега няма никакви сили с цел да върви, усеща се изцяло отпаднал.

След настойчив разпит от наша страна за това от какво има потребност, единственото за което моли е - някаква лятна тениска или риза. Облечен е единствено с пълен панталон и есенно яке, което не употребява в жегите денем. Казва, че вечерно време му е доста студено и би се радвал, в случай че откри някъде топла покривка за през нощта. Молим го да позволи да го снимаме за сигнала, съгласява се, не тъй като желае да проси, а от обезсърчение...



Димитър Атанасов е 69 годишен пенсионер, дал е на Държавата ни 32 години трудов стаж като дърводелец в някогашния мебелен цех "Москва ". В момента получава за труда си - 217 лева пенсия с които купува единствено храна. Не пие и не пуши. Няма жена и деца.

През 1998 година взима заем към 3000 $ от заложна къща, които влага в дребна търговия, с желанието да се устоя от сергия в столичния пазар "Илиенци ". Търговията се проваля и той не съумява да върне заема.

Заложната къща взима жилището му и той остава на улицата. И по този начин, към този момент над 20 години. Трудно приказва, тъй като е останал съвсем без зъби. Не получава никаква помощ от Държавата, макар бедственото си състояние. Единственото, което желае от нея е, да го настани някъде, където да има покрив над главата си, храна и вода.

Mреди броени дни, Димитър е колабирал и положителни хора са извикали Бърза помощ.

"Молим всеки, който може да помогне с храна, вода или място за пренощуване, да го направи на място! Димитър ще ви чака, той няма къде да отиде... ", пишат създателите на сигнала до БЛИЦ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР