Бездимните тютюневи стикове са възприемани като алтернативна по-безвредна форма на

...
Бездимните тютюневи стикове са възприемани като алтернативна по-безвредна форма на
Коментари Харесай

Philip Morris инвестира 490 млн. евро в Румъния

Бездимните тютюневи стикове са възприемани като различна по-безвредна форма на приложимост на тютюн.

Още по тематиката
Продажбите на тютюневи произведения са до 950 млн. къса месечно и под равнищата за предходната година

Той ще вземе над 100 млн. евро от договорката за " Булгартабак ", а новият пазарен водач след време ще създава българските марки в чужбина

Най-големите сливания и придобивания по света за миналите 12 месеца

Philip Morris International (PMI), най-големият производител на тютюневи произведения в света, ще влага близо 490 млн. евро за модернизирането на фабриката си за произвеждане на тютюневи произведения в Румъния. Заводът в Отопени ще бъде трансформиран във високотехнологично оборудване за произвеждане на бездимните тютюневи стикове HEETS, оповестиха от централата на компанията в Лозана, Швейцария.

За плана

Инвестицията в HEETS, нов план на компанията, опериращ със система за нагряване на тютюна IQOS (при нея се отделят доста по-малко токсини), е част от визията на компанията за бъдеще без тютюнев пушек. Преструктурирането на фабриката, което ще сътвори към 300 нови работни места, към този момент е почнало и се чака да завърши до 2020 година " Инвестицията ни в Румъния е следващо доказателство за нашия ангажимент за реализиране на бъдеще, в което бездимните артикули ще заместят напълно цигарите. Основание за убеденост ни дават 2.9 милиона пушачи по света, които към този момент се отхвърлиха от пушенето и минаха на IQOS. Очакваме тази наклонност да продължи и трансформирането на румънската фабрика ще ни помогне да посрещнем възходящото търсене от страна пълнолетните пушачи по света на по-добри други възможности на цигарите ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Андре Каланцопулос, представен в прессъобщението.

Фабриката на PMI в Румъния не е единствената инвестиция на компанията, ориентирана към развиването на бизнеса й с бездимни тютюневи стикове. Производственият потенциал на фабриката за произвеждане на тютюневи стикове HEETS в Болоня, Италия, ще бъде повишен, а чисто ново оборудване за произвеждане на HEETS ще бъде построено в Дрезден, Германия. Подложени на промяна ще бъдат и фабриките на PMI в Гърция и Русия.

Амбициите на компанията са до края на годината HEETS и IQOS, които сега са налични на 27 пазара, да разширят този набор до 30-35. В Румъния, продуктите на компанията са налични от ноември 2015 година и се чака скоро да стъпят и на българския пазар, откакто Народното събрание се приготви за това, приемайки нова наредба и акцизна ставка за бездимните нагреваеми тютюневи произведения.

Финансовият отзив

HEETS въплъщава опита на компанията да се приспособява към все по-големите бариери пред тютюневия бизнес, споделят от там. Въпреки че Philip Morris регистрира растеж в приходите си за второто тримесечие от близо 4% на годишна база, облагата на акция на производителя на тютюневи произведения не доближи упованията на самата компания за трето следващо тримесечие. 1.15 $ облага на акция регистрираха от компанията при предстоящи 1.23, което докара до спад от 1.4% в цената на акциите. Въпреки това анализаторите чакат тя да покаже доста по-добри резултати в околните тримесечия с помощта на IQOS, който бързо беше общопризнат от пазара. Всичко зависи от това дали компанията ще успее да реализира амбициозните си проекти да разшири производството на HEETS от 15 милиарда броя сега до 50 милиарда към края на 2017 година

Представянето на компанията в близката половин година значително ще зависи и от това какъв брой добре пазарите ще одобряват тютюневите стикове с избран усет, които от Philip Morris показаха в Япония. Тези вариации на HEETS са сериозна инвестиция за производителя, която би оказали въздействие върху салдото на компанията, в случай че не се оправдае.

В началото на месеца вторият по величина производител на цигари British American Tobacco (BAT) също разгласи, че ще влага в Румъния - 60 млн. евро във фабриката си в Плоещ за 2017 година През април стана ясно, че той купува и цигарените марки на следения от Делян Пеевски " Булгартабак " за над 100 млн. евро. От там оповестиха, че ще продължат да ги създават в България 1-2 години, а по-късно ще преразгледат проектите си. Компанията има мощности в района - в Полша, Румъния, Хърватия, Сърбия и Унгария, както и Турция. Това не изключва да пренасочи производството в някоя от тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР