Бездимните продукти намаляват в пъти риска за здравето По света

...
Бездимните продукти намаляват в пъти риска за здравето По света
Коментари Харесай

Светът страда от синдрома на болната сграда

Бездимните артикули понижават в пъти риска за здравето По света мръсният въздух в дома убива 600 души на час Въздух единствено за богати не е фиктивен

Синдромът на " мръсната постройка " е следващият камшик на новото време. Както стана известно от последните данни на Световната здравна организация над 2,8 млн. души умират поради проблеми, свързани с качеството на въздуха в затворени пространства. Той обаче може да бъде решен единствено с волята на цялото общество, само че няма по какъв начин да стане без дейната работа на институциите.

А у нас те към момента мълчат за казуса, сподели доктор Веселка Христамян по време на полемиката, извършена в Пловдив през вчерашния ден по самодейност на вестник " Марица ". От този синдром страдат най-вече хората в страните с невисок стандарт, измежду които за жалост е и България.

Вредното въздействие на " болната постройка " се развива със застрашителни темпове през последните 3 години. Това е по този начин, тъй като в модерния метод на живот хората прекарват от ден на ден време в затворени пространства - в дома си или на работата. При някои то стига до 80% от живота. А синдромът води освен до физиологични, а и до поведенчески отклонения.

Това от своя страна оказва въздействие върху бизнеса на локално и национално равнище, тъй като визира работоспособността на засегнатите. Време е всички дружно да се включим в решаването на този тежък проблем и да пожелаваме съответни дейности от институциите, прикани доктор Христамян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР