Бездимни, нагревателни цигари и наргилета също трябва да се забранят

...
Бездимни, нагревателни цигари и наргилета също трябва да се забранят
Коментари Харесай

Предлагат да се спрат и бездимните цигари в заведенията

Бездимни, нагревателни цигари и наргилета също би трябвало да се забранят в затворени пространства, с цел да бъде нацията ни здрава, сподели доктор Гергана Гешанова от Коалиция " За живот без тютюнев пушек " пред Нова тв. Засега обаче още не е овладяно ситуацията с пушенето на елементарни цигари, демонстрира репортаж за предаването " Здравей, България ".

``
реклама

Оказва се, че възбраната всеобщо не се съблюдава. България остава в челните места по брой пушачи в Европейски Съюз. 

Можем ли да желаеме назад парите си за вход, в случай че в заведението се пуши? От КЗП споделят, че не могат да задължат търговеца да върне парите за вход, само че би могла да бъде наложена санкция на самия търговец. 

Софиянец споделя, че отишъл на концерт на обичана група, защитата споделила, че няма да се пуши, само че още на третата ария се оказало, че обещаното не се съблюдава. Писал имейл на шефа, само че го блокирали.

От сектора са подготвени да предложат законови промени незабавно след изборите. Да се обособят зони за пушене, да се пуши след избрани часове и така нататък

Проверяващите органи декларират, че контролът е ефикасен и при сигнал всичко се засича на място. Но заведенията биват предупреждавани къде ще се върви и къде не и контролът се оказва мощно занижен. 

Има неведнъж глобявани заведения - от 300 до 500 лв. е санкцията за пушач, и до 5000 лв. - за притежател. Въпреки това възбраната не се съблюдава.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР