Безбройни са случаите, в които ревността слага край на връзката.

...
Безбройни са случаите, в които ревността слага край на връзката.
Коментари Харесай

Ревността като оръжие за самоунищожение

Безбройни са случаите, в които ревността поставя завършек на връзката. Недоверието ти в него и мисълта, че непрекъснато те лъже, води до кавги, недоразумение, а в по-късен стадий и завършек на връзките ви. Ревността е едно от най-силните чувства, наред със страха и омразата. Ако и ти си от този вид хора, ние знаем, че по никакъв начин не ти е елементарно. Можем да ти предложим обаче няколко метода, с които да се чувстваш по-сигурна и да направиш първата крачка към превъзмогването на казуса.

Признай казуса

Ревността е извънредно подценяван проблем. Ти не искаш да признаеш даже пред себе си, че всичките ти нелогични дейности се водят точно от ревнивост. И като всеки различен проблем, първата крачка към превъзмогването му е признаването му.

Поработи над самочувствието си

Различни са версиите за това на какво се дължи ревността. Някой споделят, че това е съмнение в хората към теб, други споделят, че е метод да поискаш внимание, трети развиват теорията (и ние от venera.bg я подкрепяме), че ревността се дължи на несигуността в себе си. Ти допускаш, че той ще ти изневери и се страхуваш от това, тъй като нямаш задоволително религия в себе си. Факт е, че множеството ревнивки страдат от ниско самочувствие, което ги кара да си мислят, че той ще откри по-красива, по-умна, по-забавна и по-привлекателна жена от тях. А може би е време да признаеш, че щом е с теб, той не желае да намира друга такава.

Спри да го разследваш

Всяка ревнивка се изживява като детектив. Проверяваш му sms-ите, позвъняванията, фейсбука, компютъра...от боязън, че не ти е правилен. Когато разбере, че го правиш, евентуално в действителност ще спре да ти е правилен. Никой не обича да бъде разследван - сигурно това важи и за половинката ти.

Не изисквай същото

Много от ревнивките, чакат и мъжътда ги ревнува. В противоположен случай, си мислят, че той не държи на тях. Ако съзнателно флиртуваш пред него с други мъже или се опитваш по всевъзможен метод и той да стартира да те ревнува, с цел да те желае повече...не си на прави път. Освен в случай че не сте се събрали двама ревнивци. 

Запомни, значимо е да имаш най-малко малко доверие както в себе си, по този начин и в него. В противоположен случай, рискуваш да провалиш връзките си с него, с приятелите си, с околните си и то за нищо. Опитай се да вярваш на хората към теб малко повече. А в случай че те лъжат - сигурно ще схванеш и то доста скоро, изключително в ерата на фейсбук. 


 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР