Безбожник запали вратата на църква, за да отмъсти на Господ,

...
Безбожник запали вратата на църква, за да отмъсти на Господ,
Коментари Харесай

Безбожник запали църква, за да отмъсти на Господ

Безбожник възпламени вратата на черква, с цел да отмъсти на Господ, научи BulNews.
Полицаи, младежи и хора от кметството във Василовци, са задържали локалният гражданин Н.О. по съмнение, че е запалил съзнателно православния храм "Свети Георги " в селото.
Огънят горящ малко след среднощ, преди няколко дни. Младежи от селото, които минавали около храма, го забелязали, повикали кмета Огнян Йорданов и загасили пламъците. Обгоряла е входната врата на храма, само че други вреди няма.
Пристигналите на място служители на реда забелязали Н.О. близо до черквата и го задържали. Той декларирал, че запалил черквата като намазал вратата с масло и дървени стърготини, с цел да отмъсти на Господ, тъй като преди време в злополука край храма починали момче и момиче - негови родственици.
Подпалвачът е арестуван за денонощие в полицията, против него е формирано досъдебно произвеждане, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.
Храмът "Свети Георги " във Василовци е ремонтиран главно и е едно от най-посещаваните места в селото. В селото има още една православна църква, а локалните хора са известни като положителни християни.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР