Безбог“ на Ралица Петрова, Слава“ на Кристина Грозева и Петър

...
Безбог“ на Ралица Петрова, Слава“ на Кристина Грозева и Петър
Коментари Харесай

Кой ще е най-добрият български игрален филм за 2017 г.

„ Безбог “ на Ралица Петрова, „ Слава “ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и „ Спомен за страха “ на Иван Павлов са номинирани за най-хубав пълнометражен игрален филм от Българската кино академия за 2017 година

Трите продукции имат и номинации за постановка. Наградите ще бъдат връчени довечера от 19.00 ч. в Театър „ Българска войска “.

За оценката за основна женска роля са номинирани Ирена Иванова за „ Безбог “, Маргита Гошева за „ Слава “ и Рая Пеева - за „ Пеещите обувки “ на Радослав Спасов.

При актьорите конкуренцията е сред Ивайло Христов за „ Спомен за страха “, Стефан Денолюбов за „ Слава “ и Димитър Николов за „ Христо “ на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов.

Наградите за поддържащите функции си оспорват актрисите Йорданка Стефанова за „ Спомен за страха “, Пламена Гетова за „ Летовници “ на Ивайло Пенчев и Радена Вълканова за „ Маймуна “ на Димитър Коцев - Шошо, както и актьорите Димитър Крумов за „ Христо “, Ованес Торосян за „ Спомен за страха “ и Филип Аврамов за „ Летовници “.

Номинираните късометражни игрални филми са „ Дрехи “ на Веселин Бойдев, „ Куче “ на Владимир Петев и „ На алено “ на Тома Вашаров. В документалното кино конкуренцията е сред „ Книжарят “ на Катрин Бернщайн и Асен Владимиров, „ От Кремона до Кремона “ на Мария Аверина и „ Пощальонът “ на Тонислав Христов.

Номинациите за най-хубава анимация са „ Зоотроп “ на Сотир Гелев, „ Как се скараха орисниците “ на Анна Харалампиева и „ Пътуваща страна “ на Весела Данчева и Иван Богданов.

Най-добрият дебютен филм ще бъде определен сред игралните „ Безбог “ и „ Христо “ и документалния „ Пустиняци “ на Цветан Драгнев.

Ще бъдат връчени и награди за сюжет, кино музика, операторско майсторство, сценография, костюми, монтаж, звукорежисьор, кино доктрина и рецензия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР